keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Muiden ihmisten toiminta vaikuttaa suhteellisen paljon muiden ihmisten mielialoihin.

Otsikossa ei saisi olla pistettä ja tänään oli mahtava päivä, kiitos vanhan hyvän kaverini.

Yhä useammin tekisi mieli kirjoittaa mielipidepostauksia, koska ne saavat niin paljon positiivista palautetta teiltä lukijoilta ja muilta tänne eksyneiltä kulkijoilta.. Se on hassua, miten hyvä fiilis siitä voi tulla, kun joku muu ilmaisee samoja tuntemuksia tai ajatuksia kuin itse. Se on sellainen lämmin tunne; en ole yksin asiani kanssa.Tänään ajattelin kirjoitella hieman juurikin kehujen vaikutuksesta ihmisten mielialoihin ja yleiseen elämään..

Ihmiset ovat sellaisia hassuja otuksia, että ne kaipaavat paljon huomiota toisilta yksilöiltä - ja mielellään osa huomioista kehuina. Miksi muuten ihmiset laittautuisivat kuvauksia varten ja lataisivat mielestään parhaimmat kuvat facebookkiin? Ihmiset haluavat tykkäyksiä. Persoonat haluavat kehuvia kommentteja, koska aina kommentin jälkeen kehon lävitse kulkee pieni hyvän mielen olotila.

Kehut ovat kuin  ruoka -ne lisäävät hyvän olon tunnetta heti pikimmiten nauttimisen jälkeen, mutta usein haihtuvat muistoista nopeasti, minkä jälkeen on pakko saada lisää kehuja. Lisää ''Oi oot niin kaunis kulta!!!!!!!!!!!!!<3 rAks#1'' -tyylisiä lauseita. Myönnän kyllä, etten itse ole lainkaan erilainen ihminen, rakastan kehuja. Ja rakastan kehua. Pidän siitä, miten pienelläkin sanalla tai lauseella voi piristää ihmisten päivää. Rakastan sanojen lisäksi myös tekoja, mutta pelkät sanatkin ovat todella voimakas keino saada joku ilahtumaan tai pettymään.Olen toki välillä miettinyt, että kuinka pitkälle ihmiset voivat mennäkkään kehujen toivossa - tai siis eikö kehujen pitäisi kuulua kaikille? Kaikki maailman ihmiset ansaitsevat kiitosta ja kehuja jostain, sillä se pitää mielen iloisena ja terveenä. Mutta miksemme me suomalaiset kehu? Koska emme edes puhu. Miksi ihmeessä olisi outoa astua metroon aamulla ja sanoa vieraalle leidille, että onpas sinulla kaunis takki. Miksi, oi miksi se on niin hankalaa?

Näihin sanoihin lopetan tämän pohtimistuokion ja ajattelin kertoa vielä, että mikä minua ärsyttää vielä enemmän kuin puhumattomuus; töykeät ihmiset!


Kyllä minä mieleni pahoitin, kun...
1. Kysyin kassalla minut jo ohittaneelta mieheltä, että pääsisinkö hänen eteensä, koska minulla oli ainostaan pullonpalautuskuitti. Tämä vaan tokaisi todella töykeään sävyyn : Miksi ihmeessä!? - eikä siis päästänyt ja melkein myöhästyin junastani.

2. Olin torilla myyjänä ja asiakas valitti annoksen ulkonäöstä, vaikka se oli aivan samanlainen kuin muillakin. Lisäksi annoksessa oli aivan liian vähän kalaa ja kaikki oli liian kallista ja palvelu sanoinkuvaamattoman kamalaa. .

3. Työnsin suuria painavia kärryjä ahtaalla kadulla, joka oli täynnä ihmisiä.. Väistelin minkä kykenin ja yht'äkkiä eteeni pomppasi keski-ikäinen rouva, enkä ehtinyt aivan pysäyttää kärryjäni, vaan ne töytäisivät rouvashenkilön pohkeita. Tämähän siitä tulistui ja kääntyi huutaen: HERRANJESTAS, katsoen minua samalla halveksuvalla katseellaan.

Kaikilla on huonoja päiviä, mutta ei omaa huonoa käytöstään tarvitse muiden syyksi pistää, kiitos vain..

Ainiin, tosiaan haluaisin vielä henkilökohtaisesti kiittää kaikkia 122 lukijaa ja muita ihania ihanista kommenteistanne ja tykkäyksistänne, ne auttavat jaksamaan ja piristävät kovasti!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai että kun sun blogia lueskelee, susta huomaa että sä oikeesti hallitset tän blogin kirjoittamisen :)! Ja mä rakastan yli kaiken kun sun aiheet vaihtelee niin laidasta laitaan!! Oli pakko kommentoida ku olit taaas kerran valinnut tälläsen kiinnostavan aiheen :))

Anonyymi kirjoitti...

Ihania mielipiteitä ja oot tosi taitava kirjottamaan! :-) <3

Anni kirjoitti...

Sun blogis on kyllä aivan ihana (: <3 Mielellään sitä avaa sinun blogisi, kun tietää, että täältä löytyy hyvää ja asiallista tekstiä jota on mukava lukea (:

Heta kirjoitti...

Kiitos anonyymit & Anni! Olette ihania! (_:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva postaus! Luinpa myös joskus lehdestä ajatuksen siitä, miksi sitä kehuisi toista ihmistä sanomalla "oletpa hyvä" tai "oletpa kaunis" kun voi aina sanoa vahvistaa määreitä sanomalla "erittäin hyvä" tai "tosi kaunis". Kyllä se vaan tuntuu aina paremmalle, eikä maksa kehujalle mitään.. :)

Heta kirjoitti...

Ano, näinpä juuri, näinpä juuri. Eikö ole ihanaa, että sanat eivät maksa mitään! Harmittavan moni jää vaan vaille opastusta kehujen käytössä.. :/