torstai 13. kesäkuuta 2013

Liiallisesti hiottu maailmaAiheenihan oli se, miten arkiliikunta on poistumassa hyvää vauhtia yhteiskunnastamme. Jepjep. Aika hyvin osasin kiteyttää aiheeni, mutta nyt siihen vielä hieman kuvakulmia.. Kokoajan kehitettään yhä parempia ja tehokkaampia moottoreja ja kulkuvälineitä. Onhan nuo toki käteviä pitkien matkojen taittamisessa, mutta yhä useampi meistä käyttää niitä myös lyhyillä matkoilla, jotka voisi aivan mahtavasti taittaa kävellen, pyörällä tai vaikka rulliksilla.

No, tähänhän heitetään usein kiero sana, josta kukaan ei pidä, mutta jota jokaikinen on käyttänyt väärin; Kiire. Kiire on tekosyy. Jos haluaa ehtiä, niin luultavimmin ehtii tai näin minä itse haluan ainakin uskoa. Anteeksi mutta miten et ehdi käydä pyörällä keskustan apteekissa, mutta ehdit käydä autolla ja seistä ruuhkassa sen 20 minuuttia. Kröhöm, selityksen makua.

Tiedän, että nykyajan yhteiskunta vaikuttaa alitajuntaamme, mutta voimmehan me taistella sitä vastaan, sanokaa, että se on mahdollista! Sitäpaitsi, jos autoilu vähentyisi, säästäisimme siinä myös rahaa ja luontoa. Tai siis yksityisihmiset säästäisivät rahaa.. Rahaa, joka olisi pienenpieni lovi isojen yrityksien ahneissa kassoissa. Mutta koska isot yritykset hallinnoivat aika vahvasti tätä maailmaa, on mainostuskin sen mukaista, nälkähän kasvaa syödessä.

Isoihin yrityksiinhän me emme oikeastaan voi vaikuttaa, mutta voimme vaikuttaa itseemme. Jos liikunnan harrastaminen joskus loppuu, ei pidä unohtaa arkiliikuntaa, sillä pysymme terveinä. Pyöräile kouluun, rullaluistele kauppaan, käytä kerrostalon portaita ja vältä alituista ruuduntuijotusta, paitsi tietenkin, jos luet esimerkiksi näitä järkeviä postauksia. Älä siis vielä sulje konetta.


Nuorilla tuntuu tätä nykyä olevan todella vähän tekemistä ja olen todella usein tuossa jamassa kaverieni kanssa - Mitähän sitä nyt tekis? Leffat on jo katottu, netissä surffailtu, aurinkoa otettu ja shoppailemassa käyty.. Nääh.

No minulla olisi vihdoin ratkaisu - Asia, jonka takia moni ihminen varmaan naureskelee siellä ruudun takana minulle. Haluasin itse ko'ota suurehkon porukan ja herätettäisiin henkiin lapsuuden leikkipuistohetket! En nyt tarkoita niitä hiekkalaatikkoleikkejä, vaan esimerkiksi klassikkoja, kuten lipunryöstö, persis, kirkonrotta, polttopallo, hyppynarujutut jne. Minusta olisi mahtavaa tehdä jotain liikkuvaista ulkoilua hyvässä seurassa. Sen ei tarvitsisi kerrankaan olla mitään pakolla puurtamista, eikä kamalan tavoitteellista hikispurttaamista, vaan pelailua hyvässä seurassa. Kaikkien tylsyysongelmat olisi ratkaistu, nuoret saisivat taukoa ruuduista, kaikki pääsisivät nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja nuorillekkin tulisi sitä hyvää arkiliikuntaa. Mutta. Siinä on se mutta. Kukaan nykyajan nuori ei voi enään pelailla mitään tuollaisia. Nykyäänhän pitää nimittäin olla jo 10-vuotiaana aikuinen, jos et jo tiennyt.


Höh. Tämä 16-vuotias olisi tykännyt seurapeleistä, mutta hankala niitä on yksin pelata. Voisiko tämän yhteiskunnan kelkan yrittää kääntää kohti parempia laskuja.. Jos kokoajan yritetään hioa maailmaa paremmaksi vain yhdestä kulmasta, tulee joskus hiottua liikaa, eikä lopputulos ole alkuperäistä versiota parempi.

Miksi ihmeessä ihmisistä halutaan tehdä masentuneita ja syrjäytyneitä, voisiko joku ystävällisesti selventää?! Ja haluaisin tietää, että olenko todella ainut 16-vuotias, joka haluaisi olla vielä nuori, vai olenko vain ainoa, joka uskaltaa sanoa sen ääneen? Oli tilanne kummin hyvänsä, on se aika surullista.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin: noi kuvat on ihania ja oot tosi nätti! Noi sun ajatukset on tosi hyviä. Kyllä mäkin haluaisin lähtee puistoon tai pihalle joitain pelejä alkamaan, mutta ei oikeen tunnu ketään saavan mukaan. Ihana postaus!!!

Ellinoora kirjoitti...

Mahtava mielipide postaus, tälläsiä lisää. Itse haluaisin kanssa tehdä jotain kivaa ja vaikka liikunnallista, mutta kaikki tuntuvat aina haluavan vain juoruta/syödä/nauraa/tai jopa ryypätä... jos joskus saat värvättyä tälläsen pihapeli päivän niin oon mukana :'D

Heta kirjoitti...

Ano- Voi kiitti! Niimpä, tätä se nykyelämä on. ): Mut meitsi ois vapaaehtonen tulemaan!

Ellinoora- Ellinoora, jes kutsun sut sit mukaan! ;')

pinja kirjoitti...

Voi Hetsu, mä oon ihan kympillä mukana tossa leikkimisjutussa :_)

Heta kirjoitti...

Pinja, jes meitähän on siis jo neljä.. Kohta ollaan voiton puolella! ;)

Konvehti kirjoitti...

Me vedetään serkkujen kanssa edelleen näitä mainittuja leikkejä, ikäjakauma on siinä 8-16v :D En tiedä missä suunnalla asut, oisin niiiiin mukana tossa! Huippuhieno ja ravisteleva teksti. Oot lisäks aivan todellatodella kaunis! Sait uuden lukijan :)

http://keikaroiden.blogspot.fi

venla kirjoitti...

mäki haluun tulla leikkimään!! tää vhvistaa taas vähä mun käsitystä siitä että oot viisain nuori, jonka oon tavannu :D

Anonyymi kirjoitti...

Hiton hyvä postaus! Toi on niin totta mut mikä kamera sul on ja mitä objektiiveja ? :)

Heta kirjoitti...

Konvehti- Mahtavaa, asun Keravalla, tulkaa vaan moikkaamaan!

Venla- Kiittipaljon, oon otettu. (:

Ano- Kiitos, kiva saada taas tämmöisiä kommentteja ja huomata, ettei oikestaan ole yksin asiansa kanssa. Kukaan ei vaan oikeastaan uskalla avata suutaan. ): Mutta jees, mulla on Canon 450D, jossa 17-85mm & 70-300mm putket.

milja kirjoitti...

Blogisi on päätynyt mielenkiintoisimmat blogit postaukseen. :)


http://patu-nouseratsaille.blogspot.fi/

Ulriikka Taipale kirjoitti...

No hei noihin seurapeleihin mulla on ainakin pari hyvää ehdotusta!
Itse oon saanut monet kaverini (parikymppisiä tässä ollaan) ulos riehumaan ainakin seuraavien lajien parissa;
frisbee (helppo tapa saada vähän arskaa samalla jossain nurmikentällä tai puistossa),
koripalloa vaikkapa skabana sekä tietenkin kotoisa mölkky, mutta tämäkin siirrettynä johonkin puistoon tms, hauskaan mestaan mistä voi ehkä jopa tarttua lisäpelaajia mukaan ;) yhdistää ton puuhailun vielä vaikka kevyeen piknikkiin niin eiköhän tossa ois jo :)

Heta kirjoitti...

Ulriikka -Kiitti ehdotuksista! (:

iden kirjoitti...

Jeps sammaa mieltä ollaan täälläkin! Ite ainakin tykkään liikkua enemmän pyörällä tai kävellen kuin autolla. Ja hei olen itsekin himoillut tota ''lapsuuteen palaamista'' ja ollaankin kavereiden kanssa keskusteltu aiheesta. Se on vaan se, että innokkaita on liian vähän.. :/

Heta kirjoitti...

Iden- Näinhän se valitettavasti on :/

Kameelperd kirjoitti...

Hienosti kirjotit, oon samaa mieltä! Ihana ulkoasu muuten, erityisesti banneri ja tausta c:

cowswings.blogspot.com

Jenni kirjoitti...

tosi hyvä postaus, täynnä asiaa. nykyään nuoret haluaa aikuistua liian aikaisin, ja se on todellakin surullista. sulla on tosi ihana ulkoasu blogissasi, sekä oot kaunis! :)

Heta kirjoitti...

Kameelperd- Kiitos paljon, itsekin olen tykästynyt niihin! :)

Jenni- Kiitti paljon sullekkin! (:

Laura kirjoitti...

Hey, elä huoli, 18vuotta ja nuo kirkkis, kymmenen tikkua laidalla yms. ois vieläkin mukavia pelejä, jos vaan oisi porukkaata. Aina välillä ne kaverit intoutuukin moiseen, sääli vaan että turhan harvoin mun makuun. Ja meitäkin on niin kovin vähän.

Heta kirjoitti...

Niimpä Laura! Liiallinen mediamaailma on möössäämässä aivomme tuotapikaa ):