perjantai 30. elokuuta 2013

Lukiomietteitä, flunssaa ja englannin sössötystä


Jayyyyyyyy,

moi.

Viimeviikolla käytiin Sinikan kanssa ottamassa muutamat photot auringonlaskussa, mistä tämäkin postaus sai kuvansa. Mitäs mulle muuten? Flunssaista oloa ja semmosia. Treenit kuitenkin aloitettu kunnon tarmolla, maanantaina menen suunnittelemaan henkilökohtaisen saliohjelman vikellyksen tueksi, mistä olen innoissani! 


Treenien ohella olen tietysti skobaillut kouluun ja tutustunut koulumme vaihtareihin. Kaikki vaihtarit ovat todella mukavia ja on todella sääli, miten lähes kukaan muu ei uskalla tutustua näihin ihaniin ihmisiin. Olen jutellut mm. italialaisen, meksikolaisen, saksalaisten, slovakialaisen, ranskalaisen ja espanjalaisen kanssa. Ei olisi mukavaa olla vaihtari Suomessa, Ei todellakaan.

.. Vaihdosta puheenollen.. Olen mukana neljän päivän kouluvaihto-ohjelmassa, missä toimin host-siskona saksalaiselle nuorelle nyt syksyllä ja pääsen sitten keväällä Saksaan! This is so awesome. Olen niin innoissani, koska tiedän, ettei pidempi vaihto voisi onnistua treenieni takia... Siitä puheenollen, tietääkö kukaan mitään Saksasta? :___D heh.

Aiemmin  oli pyydetty mietteitä lukiosta ja ajattelin tunkea ne nyt tähän samaan rykäisyyn;

Lukio. Tämä sana, millä peloitellaan nuoria kokoajan. Mikä on totuus siitä? Se on kaikkien itse määriteltävä, koska se on varmasti persoonakohtaista.

Luokkamme oli ensiksi aika shokki, koska kaikilla oli se tietty pari, jonka vieressä he istuivat. Paitsi minulla. Nyt olen kuitenkin alkanut hiukan jo päästä shokin yli ja saanut tutustuttua eri ihmisiin. Tämänpäiväinen ryhmäytymispäivä taisi lähentää meitä kaikkia ryhmänä. :)

Yleisesti verrattuna oppitunnit ovat kiinnostavampia kuin peruskoulussa ja pidän siitä, että ne ovat 75-minuuttisia, minkä johdosta eri aineita on vähemmän. Läksyjen lukeminen kuulosti aluksi helpolta, mutta ei sitä tule aina muistettua tehdä.. Mikä ei ole kamalan hyvä asia. Kahdet pistarit ja kahdet sanakokeet on jo koettu, mistä tosiaan huomaa, että taso on nyt noussut. 

Tunneilla tulee kamalasti aina asiaa, mikä pitää aivot hereillä. Toisaalta joskus ei oikein tiedä, että mitähän tässä nyt pitäisi tehdä: Kuunnella, kirjoittaa vai molempia. Musiikin ja biologian tunnit ovat ensimmäisessä jaksossa olleet lemppareitani..Matematiikassa on vielä perusjuttuja, minkä vuoksi se ei ole kamalan vaikeaa, vielä. Fysiikasta olen aika ajoin jo ihan ulapalla.. Hyvältä siis näyttää sen suhteen.Taso on oikeasti nyt korkeammalla, eikä lukiosta pääse läpi hiippaillen. Eniten kuitenkin hirvittää tulevaisuudessa siintävä oman lukkarin kokoaminen. Ja se pitkä matematiikka vitosjaksosta eteenpäin. 

Nämä oli tällaiset lukion aloittaneen ensisanaset.. Millaisia kokemuksia teillä on lukiosta? 


..TAI SAKSASTA?

10 kommenttia:

Hemli kirjoitti...

Ota ihan rennosti lukion kanssa! Ja muista että kaikessa ei tarvii olla paras, keskity enimmäksee niihin aineihin mitkä kiinnostaa!

Ja me autetaa niitten lukkareitten kans! :)

Jek-ki kirjoitti...

Sä kyllä selviät siellä lukiossa :)! pidät vaa motivaation korkeella ja teet töitä pitkäjänteisesti. Ja muistat ottaa välillä aika lisän ettei aivot mee ylikierroksille :). Itelläki nyt ekat kirjotukset 2 viikon päästä. Vähä jänskää mut eiköhän se siitä. Tuskin se reilun 2 vuoden aikana tehty työ on hukkaa menny.

Heta kirjoitti...

Haha, kiitti Tsempeistä! :') Ehkä mä selviän ;)

Anonyymi kirjoitti...

Heta älä stressaa liikaa lukiosta:) Iha mahtavaa että oot puhunu niille vaihtareille, kokemuksesta voi sanoo että ei oo kivaa ku kukaa ei puhu sulle.. Ja mahtavaa että pääset Saksaan! -Sara

Anonyymi kirjoitti...

mitä tarkotit tolla että pitkä matikka alkaa vitos jaksossa? :D miksei jo nyt vai meniks mul jotai ohi? :DD

Ellinoora kirjoitti...

Hyvä postaus :)
Mun mielestä lukiossa on sinänsä rennompaa&mukavempaa kun yläasteella, vaikkakin se on "sitovampaa" ja vie paljon enemmän aikaa, ite oon ainakin lukiossa viihtyny !
Nii mitä lukiota sä käyt? :)

Heta kirjoitti...

Sara- Näinpänäin! :_)
Ano- Siis mullehan on kerrottu, että se alkaa oikeasti vaikeaksi viimeistään siinä vitosjakson kohalla :D Eli ihan oon siellä pitkässä jo..
Ellinoora- Aika osuvasti sanottu! Käyn Keravan lukiota :)

Eve kirjoitti...

Ei kannata turhaa ressiä repiä, ainakin täällä voin sanoa että yllättävän helposti lukiostakin saa numeroita.. :D Itestä ainakin tuntu, että kaikkia pelotellaan vähän turhaan lukion vaikeudesta. Tottakai jotkut kurssit on haastavampia ja tietenkin taso nousee peruskoulusta, mutta kun pysyy vaan tunneilla mukana, niin ihan huomaamatta se omakin taso nousee siinä :) Eikä kannata masentua, vaikka joskus jostakin kurssista tulisi huonompikin numero, se ei kuitenkaan niin paljoa vaikuta sun kokonaisnumeroon. Oli mullakin jostakin matikan kurssista seiska, vaika se oli melkein vahvin aine, mutta päättötokarissa matikan arvosana 9 ja muutamaa pistettä vaille L :) Ja aina voi yrittää korottaa! Ja tosiaan kannattaa heti miettiä mitä haluat kirjottaa ja mitkä kiinnostaa, ja panostaa niihin.

Ja ihan huippua että pääset saksaan! Meillä oli kans samanlainen oppilasvaihto jossa olin mukana, kävin viikon Latviassa asumassa perheessä ja sieltä tuli tyttö viikoksi tänne. Ootko sä opiskellut saksaa? En oo ite vielä päässyt siellä käymään, mutta veikkaisin että jos ei puhu saksaa niin kielimuuri joissain tilanteissa voi iskeä päälle :D Onneksi sulla on sitten se host-sisko kuitenkin tulkkina, etköhän sä siellä hyvin pärjää! :)

Linda Maria kirjoitti...

lukion on rankka, mutta kyllä siitä selviää:) pitää vaa asennoitua oikein, eikä stressata liikaa ( ite oon kyllä melkonen stressaaja) ja itellä ainakin auttaa että yritän aatella kaikista aineista jotain hyvää, vaikken kyseisestä aineesta pitäisikään :) TOSI IHANIA KUVIA, oot kaunis :) <3

Heta kirjoitti...

Linda Maria- Jes, kiitti vinkistä! Ja kiitos paljon kehuista :_)