maanantai 9. syyskuuta 2013

Kuka sanoi, ettei onnea voisi ostaa?


Tämä oli iskulauseemme viikonlopun Sirkusmarkkinoilla Keravalla. Ständiltämme löytyi vikellyskuvia, kahvia, pikkupurtavaa, koristeltuja hevosenkenkiä, sekä pukki, jonka päällä lapset pääsivät kokeilemaan vikellystä.
Lauantaina heräsin tosiaan viideltä leipomaan korvapuusteja markkinoita varten.


.....................VIIDELTÄ.

Eilen kuitenkin vasta seittemältä saman asian puolesta. Markkina-aika oli oikein mukavaa, yksi asiakas kehui myyntitaitojani! :) Hassua, joskus kun vielä luulin olevani ujo ja hieman puhekammoinen..? Nykyään on kuitenkin aivan toisin; rakastan puhua ihmisille ja esitellä asiaamme; vikellystä.


Ohhoh. On kyllä ollut taas aikamoista rundellia viimeaikoina. Viimeviikosta minulla ei ole taas minkäännäköistä käsitystä, olen kai ollut niin ulapalla. Jaa-a. Kaikki on aikalailla pyörinyt koulun ympärillä, treeneistäkin on kuitenkin selvitty. Viimeviikolla oli se tuomiopäivä, kurssivalinnat.

Sain kaikki kurssini lukuunottamatta ruotsin kakkoskurssia.. Ja jos nyt pitäisi arvailla aineita, joita kirjoittelen sitten kolmen vuoden päästä, niin sanoisin äidinkieli, englanti, ruotsi, matematiikka, yhteiskuntaoppi, terveystieto, sekä mahdollisesti psykologia. Enkä tiedä olenko nyt ajautumassa itsemurhaan, koska valitsin saksan neljään seuraavaan jaksoon, enkä tosiaan tiedä kielestä, kulttuurista tai ihmisistä mitään. ... Heh. (Saksasta puheenollen, saan olla viikon päästä neljän päivän ajan host-siskona jollekkin saksalaiselle! :))Öäääh, onko kellään mitään ammattiehdotuksia tällaiselle ihmiselle, joka pitää asioiden organisoinnista, kielistä, ihmisten palvelusta ja haluaisi suht. korkean koulutuksen ammatin..


Olenko ainut, jonka mielestä nuorille kerrotaan liian suppeasti ammateista? Ja joo, en halua olla poliisi, lääkäri tai palomies.

Loppuun vielä tämmöinen suloinen illan piristys

7 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Voisko joku johtotehtävä olla? Tai viestinnän tai koulutuksen ala (ei siis välttämättä opettaja).

Mulle tuli tosta sun tarvittavien ominaisuuksien kuvauksesta mieleen, kun mun äidillä on tutkimusfirma, joka tutkii asiakaspalvelun laatua. Ne siis suunnittelee tutkimuksia, testaa yritysten palvelua tekemällä mystery shoppingia ja laatii siitä raportteja yrityksille ja tietysti niiden täytyy myös myydä palveluitaan uusille yrityksille... ja sen edellisessä työpaikassa oli lisäksi koulutusta asiakaspalvelijoille (tai siis yrityksille). Ja toi esimerkiks on sellainen työ, ettei siihen ole suoraa koulutusta, vaan joku korkeakoulututkinto yleensä on niillä työntekijöillä. Äitikin on maa- ja metsätaloustieteen maisteri, eli opiskellut alun perin jotain ihan muuta. Et kyllä niitä näkymättömiä, ihan kiinnostavia ammatteja on olemassa, ja korkeakoulututkinto jo itsessään avaa ovia monenlaiseen.

Eli mun neuvo olis, että jos ei homma kirkastu lukion loppuun mennessä, hae opiskelemaan johonkin vähänkin kiinnostavaan korkeakouluun. Saat ainakin selville, onko se ala hyvä vai ei, ja jos oot yliopistossa, voit lisäksi opiskella sivuaineita ja löytää sitä kautta jotain kivaa.

T. Yliopistofani (joka tosin tiesi jo 9-luokalla, mitä pääainetta haluaa opiskella ja missä yliopistossa)

Anonyymi kirjoitti...

oot ihan hullu, miten oot aatellu jaksaa kirjottaa 6-7 ainetta! :o siis hyvällä tämä! mutta eikö oo melkosen rankkaa? :D

Anonyymi kirjoitti...

otitko nyt ekalle vuodelle jo joitain kakkos/kolmos vuodenkin kursseja? jos niin mitä? :--) mahtava blogi sulla!

Heta kirjoitti...

Kiitti Viivi vinkeistä! :)
Ano1- Aijaa, luulin että se on ihan normaali määrä :D Ja saa nähä mitä mieltä oon parin vuoden päästä...
Ano2-Näillänäkymin mulla on vaan psykan kakkonen tässä ekana vuonna. Ja kiitos paljon! :)

Anonyymi kirjoitti...

tosi moni kirjottaa sen 4-5! mut tiettyhän se on aina "parempi" jos enemmän viitsii kirjottaa. Ihan oman jaksamisen mukaan. Tsemppiä! :)

Heta kirjoitti...

Ano- Aijaa :D Heh, no sen tosiaan näkee sitten parin vuoden kuluttua!

Neea K kirjoitti...

Sinut on haastettu! Täällä: http://dont-say-anything-just-smile.blogspot.fi/2013/09/haaste-11-asiaa.html