tiistai 30. huhtikuuta 2013

CVI Deurne 2013 & Justiina snackRuotsin kautta Saksaan, mistä sitten Hollantiin kävi viime viikonlopun reissumme.. Mukana oli kisailemassa Suomesta kaksi junnua ja kaksi sennua. 

Torstaina kun lähdimme matkaan, ei minulla tai Amandalla ollut tietoakaan lainahevosista, koska alkuperäiset suunnitelmamme olivat tosiaan menneet hieman mönkään.. Aamulla kuitenkin lähdimme toiveikkaina ensin kohti Arlandaa, jonka jälkeen Düsseldorfiin. Saksassa vuokrasimme auton ja lähdimme hotellillemme. Hotellimme oli kotoisa ja aika suloisen pieni.. Matkaa tallille oli n.25 km.


Tallillehan siinä torstaina jo suunnattiin, hevosia metsästämään. Onneksi löysimme suhteellisen nopeasti molemmille lainahepat. Muut suomalaiset menivät Hollantilaisilla hepoilla, itse lainasin ruotsalaisten hevosta. Lainaheppani nimi oli Lu ja tykästyin siihen kovasti.. Tutustuin myös ruotsalaiseen 'kanssavikeltäjääni' Sandraan, juoksuttajaani Juliaan, sekä Sandran valmentajaan Pernillaan. Kaikki olivat tosi ystävällisiä ja ihania! Pari sanaa tuli vaihdettua myös hollantilaisten, sekä puolalaisten kanssa.

Perjantaina oli periksieni vuoro ja seisonta oli nyt kompastuskivenä. Talven jälkeen ei ole tosiaan kauheasti päässyt treenailemaan, joten kaikki tuntuu olevan kuin hattaraa - siis todella epävarmaa. Lu meni todella nätisti, itse en kyllä todellakaan tehnyt parhaita periksiäni. Tosin ehkä sen voi osittain laittaa treenin puutteeseen? Pistetavoitteena olisin toivonut saavani 6.0, mutta eihän se sinne yltänyt. Sain 5.966. Sijoitushan oli tässä vaiheessa 18./23.

Lauantaina oli vapaaohjelma, mikä kauhistutti minua etukäteen aivan järkyttävän paljon. Kotonahan en ollut kamalasti sitä voinut tehdä, koska meidän hevosilla se on ollut lievästi sanottuna hieman vaikeaa.. Lainahepalla oli ensin hieman hankalaa tehdä liikkeitäni erilaisten kahvojen takia, mutta loppujenlopuksi kokonaisuutena vapaaohjelman ja liikkeiden suorittaminen oli paljon helpompaa ja luultavasti myös siistimpää  katseltavaa. Suorituksessa tuli pikkumokia, mutta se oli paras suoritus, mihin sillä hetkellä olin kykeneväinen. Sain kuitenkin kaikki liikkeet suoritettua, mistä olen ihan iloinen.

 Pisteistä en kuitenkaan ole iloinen. Tai olen osasta. Kahdelta tuomarilta sain 6.8, mikä on mielestäni huippua! Lu sai hevospisteitä vain 6.2, mutta sekään ei olisi kummemmin haitannut.. Taiteelliset pisteeni olivat kuitenkin 3.3. Pienesti voi havaita tuomarien tiukemman linjan tänä vuonna. Ehkä nyt pitäisi alkaa enemmän tuomaan teemaa esiin ja yrittää eläytyä paremmin - tai jotain. Kyyrini loppupisteet taisivat olla siis jotain 5.7 luokkaa.. Ja tähänhän en todellakaan ole tyytyväinen. Odotin vähintään 6.0 pisteitä tästäkin, mielellään yli. Kirpaisi hieman nuo artistic scoret.

Loppupisteeni jäivät siis killumaan sinne 5.8 paikkeille, mihin en ole tyytyväinen. Sijoituksena olin 16. Luokkani voitti *yllätys yllätys* ruotsalainen tajuttoman taitava vikeltäjä Eira Malmros.

Muilla suomalaisilla meni kivasti, tosin pisteistä haluaisin marmattaa täälläkin.. Noh, vuoden ensimmäiset kisat- ehkä suunta on vain ylöspäin? Paljon katseltiin upeita vapaaohjelmia, sekä taas pelättiin tajuttomasti joukkuekyyrien puolesta.. Kivasti kului aikaakin siellä tallilla, aamuseitsemästä iltayhdeksään. 

Ruoka kisapaikalla oli kamalaa roskaa, joten ostimme sapuskamme joko kaupasta, tai ravintolasta. Kahteen kertaan tuimme myös paikallisen kiinalaisen ravintolan toimintaa hakemalla take away-annoksia. Aikamoinen makukokeilumatka tuli myös koettua! Minä nirsona tyttönä söin sokeroitua inkivääriä, katkarapuja, tahnapatonkia, sekä sieniä... Hassuja asioita.
Mm. tämmöinen ''keitto''(=vesi, jossa pari pakasteporkkanaa) sisältyi 15€ ateriaamme kisapaikalla....

Mitäs muuta? Matka oli todella kiva, koska pääsi hieman tutustumaan erimaalaisiin vikeltäjiin, sekä heidän 'taustajoukkoihinsa'. Olin myös hieman imarreltu, kun juoksuttajani sanoi, että näkee minussa paljon samaa, kuin Eirassa, kun hän oli 'uransa' alussa. Kaikki on siis mahdollista ja toivon, että saisimme joskus ehkä mahdollisesti jonkun sponsorinkin, niin en ehkä joutuisi elämään näkkärillä ja vedellä.. Koska tämä ulkomaan kisamatkailu ei ole ihan tyhjätaskujen hommaa.

Ihanat ihmiset, ihanat hevoset, ihana laji, ihana reissu! Nyt kyllä väsyttää...... Lauantaina vuorossa Lahden kisat, Kahden viikon päästä Ruotsin kansalliset kilpailut Salassa.

Ainii, hauskaa vappua vielä kaikille, pitäkää järki mukana!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ööö mitä järkeä lähteä ulkomaille kilpailemaan, jos et ole edes treenannut mielestäsi tarpeeksi? mahtaa olla noussut pissi vähän hattuun, kun voi tehdä jotain _ei tyhjätaskujen puuhaa_ ... kannattaisi ensin panostaa siihen reeniin ja kilpailla vaikka ihan suomessa ennen kuin lähtee ulkomaille kisaamaan, jos sitten tarvitsee vain valittaa kun tuomarit on tiukkoja etkä saakaan haluamiasi pisteitä. eikä se ole tuomarien vika, et vaan ollut sitten tarpeeksi hyvä.

Heta kirjoitti...

Anonyymille- Kaikki ulkomaiden kisareissut on päätetty jo alkuvuodesta, eikä me oikein osattu ennakoida näin pitkää talvea.. -> Minkä takia treeni on jäänyt vähemmälle, kuin toivottua olisi ollut. Suomessa vikellyskisoja järjestetään kahdet per vuosi ja niihin molempiin ollaan kyllä menossakin.. En itse koe, että olisin ruvennut kulkemaan nokka pystyssä ja se on sääli, että olet saanut sellaisen kuvan minusta. Vikellys on halpaa harrastajille, vain ulkomaiden kisamatkat vievät rahaa, mutta minusta se kaikki on sen arvoista. Pisterajat ovat kyllä tiukentuneet viime vuodesta ja ensimmäisistä kisoista on aina hyvä lähteä kehittämään ohjelmia seuraaviin kisoihin ja niin aion tehdäkin.

Kiitos kuitenkin kritiikistäsi, tosin toivoisin, että yrittäisit jatkossa ehkä ilmaista sen hieman erilaisen sävyn kera. ;)

Jek-ki kirjoitti...

Ei taida olla ihan vikellysihmisiä tuo anonyymi... Jos on tilaisuus lähteä ulkomaille niin miksi jättää se käyttämättä. Varsinkin kun Suomessa piirit ovat tosiaan niin pienet, että ulkomaille siirtyminen on luonnollinen ihan jatke. Tsemppiä Heta :). Lahdessa nähdään!

Heta kirjoitti...

Jessica, oikeassa taidat olla. ;')

Digg kirjoitti...

Ei herranjumala kun repesin tolle keitolle! Scrollailin sivua alaspäin ja ajattelin että se on teetä. Sitten kun näin selityksen ja sen säälittävän porkkananpalan nauroin ääneen :D

Mutta upeaa menoa silti, harrastitko ennen vikellystä telinevoimistelua tai rytmistä? Olen niin katkera etten itse jatkanut joukkuevoimistelua kauempaa, nyt olen jumiutunut vielä pitkiksi ajoiksi C-luokkiin kun ei ole voimaa, notkeutta eikä rohkeutta vielä tarpeeksi...

Täältä pimeästä nurkasta katselen ihaillen ja hyvin kateellisena :D

Heta kirjoitti...

Digg- Joo-o ''keittoahan'' se oli... Ennen vikellystä olen harrastanut sekä teline- että joukkuevoimistelua, eli minulla on aika vahva voimistelutausta sekä notkeuden, että lihashallinnan puolesta. Ihanaa kuulla, että siellä jossain on ihmisiä, jotka ihailevat tekemisiäni! Haluan kannustaa sinuakin vaan uskomaan itseesi ja tekemään töitä tavoitteesi eteen, koska kyllä se palkitaan jälkeenpäin! :_)