tiistai 21. elokuuta 2012

Yksinäisyys
Mm.. mulla on aika sekavat olotilat tällä hetkellä, mutta oon jo parin päivän ajan halunnut kirjoittaa aiheesta, joka varmasti on joskus koskettanut kaikkia teistä lukijoistakin.. Nimittäin yksinäisyydestä.

Yksinäisyys, sana, jonka voi käsittää monella eri tavalla. Monet uskovat sen tarkoittavan, että joku on kotona vain oman itsensä kanssa, mutta minusta se on muutakin. Yksinäisyys on sitä, kun porukassa jäät yksin. En tiedä kumpi on pahempaa, yksin olo porukassa, vai yksin omassa yksinäisyydessään. 


Heräät aamulla tunteeseen, ettet jaksa nousta. Tämä sen takia, koska tiedät, ettei kukaan odota sinua koulussa, kysele kuulumisia tai moikkaile iloisena. Luulet, etteivät ihmiset välitä. Jaksat vihdoin taas yhtenä päivänä raahautua kouluun ja sulautua porukkaan. Porukkaan, jolla on taas omat juttunsa. Ulkopuolelle jääminen porukassa voi olla kiusaantumista ja pelkoa, pelkoa kadottaa ystävyyssuhteet.

Kouluissa kaveriporukat muuttuu nopeasti ja kaverisuhteet tiivistyvät ja viilenevät kokoajan. Entä jos on yksi ihminen, joka on erilaisesta muotista tehty. Hän ei sulaudukkaan joukkoon, kuten muut. Mitä tässä tilanteessa kuuluisi tehdä ? Palapelit ovat valmiita, mutta yksi pala jäi yli. Viimeinen pala yrittää loksahtaa oikeaan paikkaan, mutta entä jos kaikille ei olekkaan paikkoja ? Kysymykset pyörivät mielessä kokoajan.
Minusta kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan yksinäisyyttä ja sen kautta pelkoa tai ahdistusta. Toisaalta, jos on tiivis ystäväporukka, ymmärrän, ettei siihen vain voi ilmestyä lisää ihmisiä yht'äkkiä. Kaikkien kanssa tulee tulla toimeen, eikä ketään pidä jättää ihan yksin. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla ylimpiä ystävyksiä, mutta kaverisuhteet ovat hyvä vaihtoehto.

Muistakaa, että aina on joku ihminen teitä varten, aina on mahdollisuus elää ilman yksinäisyyttä, siihen tarvitsee vain hippusen rohkeutta.
Itse olen löytänyt kesällä tieni mahtavaan syvälliseen porukkaan, josta en niin vain aio erota. Kiitän todella näitä mahtavia ystäviäni, jotka saa minut nauramaan, itkemään ja taas nauramaan tuplasti, mahtavia !

~Heta on puhunut. 

3 kommenttia:

anni kirjoitti...

heta sä kirjotat iha sikahyvin! :)

Heta kirjoitti...

Kiitti anni (:

pinja kirjoitti...

luit mun ajatukset.