torstai 16. elokuuta 2012

Einolan kymppileiri


 
Jeap, täällä taas kone sylissä istuskellaan huoneeni nurkassa. Koulut on tosiaan nyt jo kunnolla vauhdissa ja itse esiinnyn siis tätä nykyää ysiluokkalaisena. Tosin postaukseni ei pitänyt keskittyä tylsiin pohdiskeluihini, vaan leiriin, jossa olin viimeisen kokonaisen lomaviikon.Olin Imatralla esteleirillä kaverini kanssa ja leiri oli mahtava, säitä lukuunottamatta. Jos haluat leirille, missä ei ole ns ''turhaa vapaa-aikaa'', niin suosittelen ehdottomasti Einolaa. Päivät kuluivat aivan liian nopeasti ja viikko tuntui olevan ohi, ennen kuin se edes alkoikaan. 

 
Saavuimme leirille tavallaan päivän myöhässä, koska tosiaan tuo Slovakian lento tuli vasta sunnuntai-iltana. Maanantaina heti paikalle päästyämme heitimme tavarat mökkiimme ja seuraavaksi meille jaettiin jo hevosia. Joka päivä oli vähintään kaksi ratsastustuntia + yleensä jotain muuta pientä ohjelmaa/ kisoja, kuten piste-estekisat, tyyliestekisat ja ratsastussuunnistus. Neljänä päivänä oli myös teoriatunti ja parina iltana järjestettiin myös leikkejä, mikä oli todellakin hyvä juttu ! Lisäksi oli leiriolympialaiset ja hauska poniviesti. Huhhuh, olipas paljon ohjelmaa.


 
 Ensimmäisenä iltana olin kipeä, joten en osallistunut leikkeihin tms, mutta hyvin nukutun yön jälkeen kaikki oli lähes kunnossa, ääneni tosin taisi hieman reistailla viikon loppuun asti. Eipä tuo kyllä menoa haitannut ! Parhaat tunnit olivat mielestäni koulutunti Nerolla, jossa tehtiin mm. vastalaukkatehtävää ja korkeushyppytunti Rosalla, jossa ylitettiin 120 cm ! Myös maastoilu 5-vuotiaan Chocon kanssa oli huippua.


 Teoriatunneilla opin aivan älyttömän paljon, koska aiheet olivat kiinnostavia ja leiriläisten itsevalitsemia. Ei siis ollut sellaista kuin yleisesti leirillä, eli varusteiden pesua yms.. Aiheina oli mm. hevonen & peräänanto, lastaus & kuljetus, sekä yleisesti teoriaa esteratsastuksesta. Sain paljon tietoa siitä, kuinka väärä istunta minulla sitten onkaan. 

Perusvirheitä itselläni on mm..
Koulutunneilla: Nyrkit eivät ole pystyssä, eivätkä pysy kiinni, jalat liian aukikierrossa ja katse hevosen korvissa.
Estetunneilla: Nyrkeillä sama juttu, notko selkä, jalat liian aukikierrossa, myötäys välillä liian vähäinen.Tutustuin leirillä mahtaviin ihmisiin, jotka haluaisin ehdottomasti tavata uudestaan. Luulen tosin, että suurinta osaa leiriläisistä en tule enää koskaan näkemään, mikä on surullista. Leirillä oli paljon samanikäisiä kanssani, mutta ikähaarukka oli kuitenkin 13-20?  Leirillä on parasta, kun pääsee oikeasti tutustumaan eri ihmisiin ja kaikista tulee kavereita keskenään. Yht'äkkiä huomataan, että onkin tosi samanlainen ajatusmaailma, kuin toisella ja tämän johdosta tulee yhteisiä puheenaiheita ja on kiva viettää aikaa yhdessä.

KIITOS  MAHTILEIRISTÄ !


 
 

Suurin osa kuvista on jonkun muun ottamia ja ratsastuskuvissa esiintyy myös muita leiriläisiä. 

Ei kommentteja: