tiistai 31. toukokuuta 2016

Täydellisen elämän tavoittelusta


Moikka.

En kestä sitä kuinka onnellinen oon just nyt. En voi edes sanoin kuvailla, että kuinka iloinen ja kiitollinen mä olen kaikesta. Jotenkin nyt tuntuu vaan tosi hyvältä. Kesä on aluillaan ja kaikki vasta edessä, tää säätila on mahtava, oon saanut pari valmennusvierailujobia kesälle/syksylle ja kaikki ihmiset mun ympärilläni tuntuvat olevan kovin onnellisia. Lisäksi pieniä extrakiksejä tuovia asioita arjessa ovat ystävien kanssa hengailu, todella hyvä palaute parista koulutyöstä sekä ylipäätään urheilupiireissä pyöriminen


Ihanaa. Mahtavaa. Kiitos.


Tuntuu, että olen myös pääsemässä koko ajan lähemmän elämää, josta olen haaveillut jo pidemmän aikaa - elämää, jota olen halunnut elää.
c Eveliina rakas Väkeväinen
Ootko sä koskaan pysähtynyt pohtimaan, että elätkö sä tosiaan sellaista elämää, josta nautit täysin siemauksin - elämää, joka saa sut tekemään asioita sata lasissa ilman suurempaa epäilyksen häivää? 

Vai kuljetko sä kuin sumussa päivästä toiseen ajattelematta liiemmin? Onko arki vain ... arkea? 

Mä annan sulle haasteen. Pohdi, millaista olisi sun täydellinen elämäsi. Miten sä haluaist elää? Kuka sä haluaisit olla, miten sä haluaisit muiden sut näkevän? Älä tässä vaiheessa mieti mitään esteitä haaveillesi (rahaa, aikaa, elämäntilannetta). Ota tähän oikeasti aikaa ja kirjoita asioita ihan konkreettisesti paperille. Just nyt. Tää teksti kyllä odottaa sua. Anna itsellesi aikaa vaikka 10 minuuttia, ja avaa ajatuksiasi joko paperille tai vaikka kännykän muistioon. Yritä kirjoittaa asioita ylös mahdollisimman laajalla skaalalla (ei vain ulkonäköjuttuja...). Palaa takaisin vasta tuon kymmenen minuutin jälkeen.

c Eve

Kiva, sä palasit jo. Jos teit haasteen, olen erittäin ylpeä. Jos et, niin no... omapahan on häpeäsi. Itse kirjoitin muutaman sanasen tietynlaisesta arjesta ja elämäntyylistä, johon haluaisin suuntautua. En sitä tässä avaa enempää, koska on vuoro keskittyä mun sijasta suhun. Mitä sä kirjoitit? Mutustele kirjoittamiasi sanoja, tuntuvatko ne kovin kaukaisilta - jopa mahdottomilta? Luultavasti et ole koskaan edes sanonut niitä ääneen. Jokaisella meistä on haaveita, jotka onnistumme jossain vaiheessa työntämään jonnekkin alitajunnan perukoille pölyyntymään, koska uskomme niiden olevan liian kaukaisia. Typeriä. Saavuttamattomia. 

Mutta hei, mitä jos alettaisiinkin kutsua noita haaveita tavoitteiksi? Äläkä nyt vielä karkaa, sillä en lopettanut vielä. Ennen kuin vedät mukaan laajan luettelon syitä, miksi ''tavoitteesi'' eivät voisi toteutua (raha, aika, elämäntilanne), niin kerron sinulle yhden asian. 

Jokainen ihminen on perusluonteeltaan laiska. Tämä johtaa siihen, että ihmisellä on taipumus keksiä tekosyitä, miksei voisi tehdä (tässä tapauksessa saavuttaa) jotakin. On aika hassua ajatella, että ihminen olisi itsensä este, mutta näin monesti on. Sanotaan, ettei ole rahaa tehdä jotakin. Raha on kuitenkin vain väline saavuttaa jotain iloa tai onnea tuottavaa. Jos ei ihan tähtitieteellisistä summista puhuta, usein on olemassa vaihtoehtoisia keinoja saavuttaa haluamansa. Lisäksi, jos urheilusta puhutaan, niin hard work beats talent if talent doesn't work hard.

Eva Wahlströmin kirjasta Rajoilla

Monesti sanotaan, että odotetaan parempaa aikaa jonkin asian tekemiselle. Odotetaan syksyä treenin tai maanantaita dietin aloittamiselle. Voi herrantähden, ei se maanantai tai uudenvuoden päivä ole mitenkään maaginen. Miksi et aloittaisi heti? Ehkä surullisinta on kun sanotaan, että elämäntilanteen takia ei ehditä toteuttaa itseään - ei ole aikaa itselle. Haluaisin vain kysyä, että haluatko elää itse onnettomana toisten onnellisuuden kustannuksella? Onnellisuus on kuitenkin uusiutuva luonnonvara - miksi ihmeessä jokainen ei voisi siis toteuttaa omia haaveitaan ja tavoitteitaan? Toisen onnen ei tarvitse olla toiselta pois.

Jos sulla on mielessäsi joku haave elämästä, jota haluaisit elää, mikset siis tavoittelisi sitä? Ja sen tavoittelun aika on NYT - ei huomenna tai ensi kesänä. Sulla on todellakin mahdollisuudet saavuttaa kaikki mistä unelmoit, jos vaan pidät mielesi kirkkaana ja tavoitteesi selkeänä. Pienillä valinnoilla arjessa voit joka päivä päästä lähemmäs elämää, jota sä haluaisit elää - sun täydellistä elämääsi.

Taas lähti vähän rönsyilemään tämä aihe, mutta siis tavoitteenani oli sanoa, että on ok tavoitella täydellistä elämää, kunhan se on täydellistä sinulle - ei jollekkin muulle. Tee asioita, joista innostut ja joita rakastat. Kun teet jotain suurella intohimolla, se näkyy kyllä ulospäin. Kun jaksat puurtaa unelmiesi eteen, ne eivät ole kohta enää pelkkiä unelmia.


PS. Muista, että on olemassa monia ihmisiä. jotka arvostavat juuri sua ja sitä, mitä just sä osaat.

Onnea on myös valokuvaus - molemmilla puolella linssiä. Onnea velikulta! 


2 kommenttia:

anni kirjoitti...

Ihana Heta, ihana postaus ❤ oot täysin oikeassa!

Heta kirjoitti...

Voi kiitos Anni! Ihanaa kesää sulle aurinkoisuus!! :__)