torstai 30. heinäkuuta 2015

Svengelskaa ja kuulumiset Ruotsista!

Moi!

Monet (senkin ihanat!!) ovat kyselleet mun vointini perään reissuun lähtemisen jälkeen. Matkani alkoi maanantaina ja nyt on jo torstai. Mitä tässä välissä on ehtinyt tapahtua & mitä mulle kuuluu nyt? Kaikki tärkeä tulossa alempana!

Mitä ja miksi?
Olen tällä hetkellä siis Laholmin nurkilla pyörimässä (Ruotsissa) & asustelen yhden vikeltäjätoverini kotona. Treenaan myös tämän kanssa & matkustan heidän kanssaan maanantaina Hollantiin MM-kisoihin, jossa kilpailen heidän hevosellaan. Minut pyydettiin treenaamaan hevosen kanssa ennen kisoja, ettei se vierastaisi tätä uutta tyyppiä tai sen kyyriä. Ja hei, aika siisti mahdollisuus.

Miten kaikki alkoi?
Reissu alkoi Helsinki-Vantaalta, josta lensin Arlandaan, missä seikkailin kentällä etsimässä oikeata terminaalia ja selittelin turvatarkastuksessa nilkkapainoja aika hyvännäköiselle työntekijälle. Arlandasta lensin Helsingborgiin, jossa mun hostit (vanhemmat & Jasmine) olivatkin jo odottamassa mua.
Uljas koneeni / ehjänä perillä

Normaali päivän kulku?
Kaikki päivät ovat tietty olleet erilaisia, mutta pääosin aika samalla kaavalla mennään. Otetaan esimerkkipäiväksi vaikka tiistai, ensimmäinen päiväni Ruotsissa:
8.00 herätys
9.00 tallille --> pukkitreenit
11.30 kotiin ja suihkuun
12.30 välipalan tapaista asiaa
13-15 kaupungilla kiertelyä
16 -> salilla höntsäilyä
18 ahkeraa opiskelua omassa rauhassa
19.30 illallinen
20 -> hengausta perheen kanssa

Aika heittämällä heittelin noita aikoja, koska ei mitään ideaa ikinä mitä kello sattuu olemaan missäkin vaiheessa :D

Treenit verrattuna Suomeen?
Treenaaminen on ollut aika samankaltaista ja rytmitys ollut henkilökohtaisesti mulle tosi passeli (= treenit painottuu aamulle ja aamupäivälle). Koutsi on tosi ystävällinen, joskin keskittyy tosi eri asioihin kun olen itse tottunut. Tietysti jokainen näkee eri asiat ja korvat on hyvä muistaa pitää auki. Toisaalta on hyvä osata olla kriittinen: kaikkia 'uusia' korjauksia ei voi tehdä heti.
Pari photoa treenien jälkeen

Winnie♡

Omat fiilikset perheestä, kielestä?
Kielestä sai yllättävän nopeasti ja helposti kiinni. Sanoja muistuu mieleen koko ajan ja aika hyvin osaan mun perheen kanssa Svengelskaa jo vääntää, haha. Tää mun Host-perhe on ihana! Nää on vaan jotenkin niin symppiksiä kaikki ♡. Mutta fiilikset katossa, hyvin menee!

Ihmetyttää/ ärsyttää?
Nää syö tosi hassusti. Ei kahta lämmintä ruokaa päivässä, tai sit se toinen on tyyliin lettuja (kuten tänään). Muutenkin hassu ruokarytmi. 

Ärsyttää ehkä se, kuinka paljon aivosoluja ja keskittymistä mun pitää käyttää kun kuuntelen näiden keskusteluja. Pysyn kyllä sillon ihan hyvin mukana, mutta mieli väsyy nopeasti :D (toinen juttu, joka ärsyttää on tää puhelimella postaaminen...)
Minä vaan / käytiin kaffella

Hauska sattumus?
Ne tilanteet, kun en oo tajunnut et joku puhuu mulle (ruotsia). Tai ku yks tyyppi yritti haastatella mua ruotsiks :D haha.

Mitä odotan reissulta?
Mitä odotan? Paljon k:lla alkavia asioita! Kehitystä, kavereita, kokemuksia ja kasvamista.

Onko jotain tiettyjä juttuja, mistä haluisitte kuulla mun tripin aikana? Entä heräskö jotain kysymyksiä/kommentteja? Sana on vapaa! 

Haleja kaikille,
Heta

6 kommenttia:

emilia kirjoitti...

MM-kisoista voisit tehdä postauksen tai vaikka useammankin :)

Anonyymi kirjoitti...

Voisit tehdä videopostauksen. Oletko muuten maajoukkueessa? Jos olet, niin voisitko tehdä postauksen. Sinne pääsystä, kuluista, leireistä yms. Olen itse ehkä pyrkimässä maajoukkueeseen, ja tarvitsisin hieman rohkaisua ;)

Hanna Elisa kirjoitti...

Voisitko laittaa joskus johonkin väliin sen videon: Vaulting
in finland.

Heta kirjoitti...

Siitä tulee takuuvarmasti oma postauksensa, ihan kuten muistakin kisoista :)

Heta kirjoitti...

Videoita toivotaan aina paljon - katellaan jos saisin jonkun väsättyä kun palailen! Ja olen maajoukkueessa & voin toki tehdä siitäkun postausta :)

Heta kirjoitti...

Sekin on tulossa kun palailen!