maanantai 10. elokuuta 2015

MM-kisat #1

Mä tiedän, että tosi moni siellä näyttöpäätteiden ja mobiililaitteiden toisella puolella odottaa tätä postausta kuin kuuta nousevaa - tai ainakin vikellysihmiset. Ai mistä tiedän? Kyllähän säkin tänne eksyit. 

Otsikkona ''MM-kisat'' on hyvin vetovoimainen. Maailmanmestaruus on jo sanana niin käsittämättömän suuri, ettei sitä meinaa pieni ihminen ymmärtää. Harva on niin onnekas, että pääsee omassa lajissaan kokemaan arvokisoja... Oli ne sitten PM-, EM, tai MM-kilpailut. Uskon, että monia kiinnostaa lukea, millaista meno tuolla maailmalla on: millainen maailma Suomen ulkopuolella odottaa? Ihminen on utelias ja hypoteesini on, että tämä postaus saa vielä monia klikkauksia. 

Siksi toivon, että voin kertoa jotain opettavaista & että jokainen klikkaaja saisi näistä postauksista jotain irti. 

Reissuni oli jatkoa edellisestä postauksesta, jossa kerroin olevani Ruotsissa treenaamassa. Suunnitelmanani oli postata mobiililaitteellani vielä ennen kisoja, mutta sen hankaluuden takia päätin keskittää voimani asiaan, jonka takia olin reissuun ylipäätään lähtenyt: vikellykseen. (Ja sen seurauksena tulossa on vielä monen monta kymmentä riviä tekstiä... kahtena postauksena, anteeksi!)
Loppuaika Ruotsissa

Loppuaika Ruotsissa sujui yhtä kivasti kuin aiempikin puolisko ja ehdimme suorittaa vaikka minkämoisia toimenpiteitä! Treenasimme lajin lisäksi salilla, yhtenä päivänä mukana oli myös host-siskoni pt, joka antoi kyllä kivasti lisäbuustia toimintaan! Ja seuraavana kahtena päivänä lihakseni muistuttelivat siitä, kuinka kävin viimeksi salilla siinä toukokuussa. auts. Näiden 'oikeiden' treenien lisäksi pääsin ratsastamaan vikellyshevostamme, mikä oli aika mahtavaa (ottaen huomioon, että olen v. 2013 jälkeen ratsastanut n. kaksi kertaa.). Loppuviikosta kävimme myös kokeilemassa Zip-linea sekä sellasta 'kesäkelkkailua'... mikä oli kanssa äärettömän huippu kokemus, suosittelen! 

Kaiken edellämainitun lisäksi vieteltiin leffailtaa, lakkailtiin kynsiä ja laiteltiin kasvonaamioita. Käytiin myös satamassa jätskeillä ja rantsussa akroilemassa... eikä unohdeta pienimuotoista shoppailua tai kuvailusessioita! Viikon aikana oli paljon myös sellaista luppoaikaa, mitä ei ehkä heti uskoisi lueskellessa näitä kaikkia kivoja pieniä juttuja, mitä saimme aikaiseksi. Näin kuitenkin oli, ja sain myös opiskeltua siinä sivussa hieman terveystietoa.
oma huone Ruotsissa<3
Matka Hollantiin
Matka Hollantiin kulki Saksan kautta. Maanantai-aamuna lähdimme seitsemän aikaan tallille, pakkasimme edellispäivänä putsatut kamat & kävimme pakkauslistan läpi moneen kertaan. Muutaman tunnin valmisteluiden jälkeen olimme vihdoin valmiita lähtöön. Ajelimme Winnie perässämme ensin Tanskaan, josta ajelehdimme lautalla Saksaan. Välietappimme oli Saksassa sijaitseva pieni kylä, jonne  matka taisi kaiken kaikkiansa kestää kahdeksisen tuntia(?). Saksan päässä purimme Winnien, taluttelimme sitä ja siivosimme traikun. Heppailuhommien jälkeen kävimme syömässä paikallisessa ravintolassa, otin parit photot auringonlaskua vasten ja kävin nukkumaan kuunnellen talliympäristön soundeja, kuten kavioiden rauhallista kopsetta asfalttia vasten.

Seuraavana aamuna herätys oli ennen aamun sarastusta... Ja siinä sitten silmät ristissä yritin vielä kerran painaa mieleeni pienen saksalaisen kylän kauniit maisemat. Pakkasimme nelijalkaisen ystävämme mukaan ja jatkoimme matkaamme kohti Ermeloa. Köröttelimme ehkä kuusi-seitsemän tuntia pysähdyksien kanssa ennen kisapaikalle päätymistä. Saksan kaunis aurinkoinen sää tosiaan jäi rajan sille puolelle, sillä Hollannissa oli harmaata - ja mikä yllätys, siellä satoi. 

Kisapaikalla olimme siis tiistaina puolen päivän aikoihin. Ensimmäisenä hoidimme Winnien, minkä jälkeen purimme kaikki kamat talliin ja hoidimme muita käytännön asioita.


Kisoihin valmistautuminen
Kilpailuihin valmistautuminen sujui samalla kaavalla kuin missä tahansa kisoissa: ti kisapaikan tsekkaus, heppatarkastus, ke viralliset treenit, musiikkien varmistus, avajaiset & tietysti vanhojen ja uusien kisakavereiden löytäminen! Treenien ulkopuolella kisapaikalla ja hotellillamme (jossa kaikki vikeltäjät yöpyivät) oli tosi rento ja avoin tunnelma, mikä on aina ihana juttu! Pelasin parina iltana mm. lentopalloa yhdessä monien erimaalaisten vikeltäjien kanssa (mukana ainakin Ausseista, Tanskasta, Hollannista ja joistakin pienimmistä maista... (lol en edes tiedä mistä osa oli :D) 

Valmistautumisvaiheessa kaikki tuntui olevan hyvin. 

Hieman liiankin hyvin. 

Mulla oli mahtava heppa, kroppa tuntui toimivan, olin treenannut hyvin ja fiilis oli korkealla. Missä kaikki ongelmat olivat?
Uuh, jännittävää. Mikäli haluat tietää, miten kisoissa todella kävi, pysy kuulolla! Pian tulossa postausta, jossa kerron suorituksistani (pisteet, omat fiilikset), kisojen teemailloista ja summaan ajatuksiani reissusta. Ja niin. Tuliko niitä ongelmia vai ei? Se jää nähtäväksi. ;)

4 kommenttia:

anni kirjoitti...

Hei Heta on vähän ilkeetä jättää tälleen tarina kesken! ;D lisäääää!

anni kirjoitti...

Hei Heta on vähän ilkeetä jättää tälleen tarina kesken! ;D lisäääää!

Anonyymi kirjoitti...

Oon iha inlove toho hyppykuvaa <3

-liina

Heta kirjoitti...

Anni- Hihi, jatkoa loppuviikosta!
Liina- <3 :')