keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Treeniongelmia

Moi ihmiset!

Kuten otsikko kertoo, olen tällä kertaa vaivannut pientä päätäni treeniongelmilla. Ongelman nimi on tukilaji(t). Vikellys on Suomessa vielä niin pienellä tasolla, ettei se voi yleisesti ottaen tarjota lajin vaativaa pohjatreeniä, mikä olisi todella tärkeää mikäli kehitystä mielii tapahtuvan. Itse olen tuskaillut kyseisen ongelman kanssa pari viimeisintä vuotta: mikä sitten olisi paras mahdollinen tukilaji? Kuitenkin sellainen, joka tähtäisi kehitykseen, muttei olisi liian hintava tai sijaitsisi toisella puolella planeettaa? On muuten osoittautunut aika hiton hankalaksi yhtälöksi, joita taidan kertailla tälläkin kaudella vielä moneen kertaan... Äh.

Tähän mennessä tukilajeina olen kokeillut mm. joukkuevoimistelua, telinevoimistelua, lenkkiä, salitreeniä, tankotanssia, tanssillista voimistelua sekä ryhmäliikuntaa. Kaikissa noissa on kuitenkin tullut erinäisiä ongelmia, tavoitteet ja ryhmät eivät oikein ole kohdanneet. Telinevoimistelussa ja tankotanssissa ei oikein tehty mitään, eikä kehitystä tapahtunut. Salitreeni alkaa välillisesti maistua puulta, eikä ryhmäliikunta oikein ollut mun juttu (mun salilla aika suppea tarjonta, eikä löydy mieluisia tunteja), tanssillinen voimistelu on jees, mutta se on vaan kerta viikkoon. Sitten on tietty kerran viikossa voima/akrotreeniä T&P:n koutsaamana, mikä on ollut todella hyödyllistä - mutta sitäkin on taas vain kerran viikossa.
Kaipaan niin joukkuevoimistelua. Siinä treenaus oli tavoitteellista ja monipuolista; se kehitti lihaskuntoa, kestävyyttä sekä notkeutta. Lisäksi treeneissä oli aina hyvä meininki joukkueen ansiosta. Kukaan ei marissut koska jokainen tiesi, että se tekisi hallaa koko joukkueelle.
Miksen vaan treenaa itsekseni? Kuten alussa jo mainitsin, ei pelkkä sali oikein enää innosta. Sielläkin on ravattu parisen vuotta, mutta yksin treenaaminen on aina yksin treenaamista. Paremmat tulokset ja fiilikset syntyvät seurassa tekemällä. Muiden tsemppaus tai painostus auttaa löytämään ne viimeisetkin voimanrippeet sieltä kehon syövereistä. Kotitreenauksena lenkkeilyä aion jatkaa, koska siihen olen löytänyt ihanan jutskailutoverin, Pinjan! Lisäksi treenailen omia lajijuttujani, akroa ja pukkeilua.

Tuntuu, että on mahdotonta löytää (esim. voimistelu)ryhmää, joka treenaisi tavoitteellisesti olematta kuitenkaan kilparyhmä. Tuntuu, kuin yrittäisi suunnistaa keskellä aavikkoa ilman karttaa. Tavallaan kyllä kerrotaan, mitä pitäisi tehdä, muttei kukaan kerro miten sen voisi toteuttaa! Ärsyttää todella paljon, kun tietää että voisi kehittyä vaikka kuinka paljon, jos joku vain vähän hengittäisi niskaan.
Mietin viikonloppuna lajeja, joita voisin vielä testailla. Otin kynän käteeni ja raapustin: tanssi. joku toinen sali ja sen ryhmäliikunta. CROSSFIT. Hmm...Olisikohan se mahdollista, ihan oikeesti?

Aina kun mietin crossfittia, mieleeni tulee todella kovakuntoiset naiset ja miehet tekemässä hulluilla toistomäärillä. Nauraisikohan ihmiset, jos salille saapuisi tällainen hobitti? Enhän mä edes osaa kyykätä. (tai polvien takia kauheasti siihen kykenekään...) Olisi kyllä aika siistiä. Ja varmasti myös hirveetä. Mutta suurimmalta osalta varmaan aika siistiä. Mutta mä en kyllä tiedä siitä yhtään mitään. Pitäisköhän käydä kokeilemassa?

Mitä mieltä te ootte crossfitistä tai yleisesti ottaen näistä mun pointeista? Jos kellään on mitään ehdotuksia tähän mun treeniongelmaan, niin handut surraamaan ja kommenttiboksiin viestiä! Kiitän ja kumarran, ootte ihania <3
8 kommenttia:

Ellinoora kirjoitti...

Kokeilemalla se selviää ;) Tsemppiä !

Cinderella Days kirjoitti...

If you never try, you'll never know :)

Anonyymi kirjoitti...

Ilma-akrobatia

Heta kirjoitti...

Ilma-akroa ei oo näillä kulmilla :/

Pulllla kirjoitti...

Oon kans huomannu, ettei noita ryhmiä (esim voimistelu) oikein taho löytyä, aina ne on jotain sellasia jotka treenaa kymmenen kertaa viikossa ja mukaan ei pääse jos ei oo alottanu lajia viisi vuotiaana :/ Kannattaa käydä kokeilee crossfitiä ja jos se on kauheeta ni voi livahtaa paikalta vähin äänin

Heta kirjoitti...

Joo!! Jotenki tää meijän yhteiskunta on ite rakentanu kuilun kilpaurheilun ja tavallisen tallaajan välille.. ei löydy harrasteryhmiä :( Mutta toi paikalta liukeneminen kuulostaa oivalta varasuunnitelmalta :D

Anonyymi kirjoitti...

Mä tuun sun kaa kokeilee crossfittii!! sit ne vasta saaki nauraa ku tulee kaks hobittia ;D
-Meri

Heta kirjoitti...

Meri todellaki! :DD