maanantai 13. lokakuuta 2014

Mitä sä arvostat toisessa?


Tsau toverit!

Syysloma on pyörähtänyt käyntiin ja rullailee mukavalla temmolla tälläkin hetkellä. Oulun jälkeen - tai oikeastaan jo kisoissa - päätin pitäväni hieman taukoa treeneistä. Tänä(kin) vuonna olisin voinut lopettaa kisakauteni ensimmäisten Unkarin kilpailujen jälkeen - silloin kun meni vielä hyvin. Silloin kuin tunsin kehittyväni ja kehitys oli nousujohteista. EM-kisatkin menivät ihan hyvin, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. 

Nyt siis taukoilen niin itseni kuin Lukenkin takia. Ajattelin tehdä muita juttuja muutaman viikon, ehkä kuukaudenkin.... Tai niin kauan, kunnes vikellyksestä tulee taas mielekästä. Mikäli treenaus tuntuu pakkopullalta, kannattaa pysähtyä hetkeksi ja miettiä; miksi teen tätä?

Viikon oleilun jälkeen kaikki stressi on poissa. Tää on ihan absurdia. Vaikka en ole ollut lajitreeneissä, oon ollut koko ajan tekemässä jotain. Oon miitannut kavereita, tutustunut muutamaan saksalaiseen, leiponut, tehnyt koulujuttuja, shoppaillut, valmennellut, suunnitellut tulevaisuutta, tekstaillut ja tanssinut. Tuntuu että oon hetken voinut olla normaali ihminen ja tehdä normaaleja asioita. 
Oon myös ehtinyt miettiä asioita. Oletteko koskaan miettineet mitä pidätte toisen persoonassa tärkeänä? Mikä on se juttu, joka ihmisissä vetoaa sinuun tai millä haluat itse saada toisten huomion? 
Samat kiinnostuksen kohteet tuovat ihmisiä lähemmäksi toisiaan, mutta mikä saa ihmiset todella samalle aaltopituudelle? Samanlaiset arvot.

Muhun puree sarkastinen huumori. Oon huomannut, että kaikista eniten arvostan ihmisiä, jotka osaavat käyttää huumoria harkitusti mutta aina oikeassa kohdassa. Musta on tärkeää saada ihmiset hymyilemään. Koen itsekin käyttäväni paljon sarkastisia ilmauksia. - joskus se toimii, joskus ei. Parhaiten kuitenkin tulen toimeen ihmisten kanssa, joilla on samanlainen huumorintaju.

Toinen asia mitä ihmisissä arvostan on rehellisyys itselleen - toisin sanoen siis aitous. Suuri osa ihmisistä ei uskalla etsiä itseään sosiaalisten paineiden takia. Henkilökohtaisesti arvostan kuitenkin sitä rohkeutta joka tulee esille oikeissa persoonoissa, oikeissa ulkonäöissä ja oikeissa mielipiteissä. Uskaltakaa löytää omat juttunne!

Mikä on kolmas arvo, jonka nostaisin esille? Rohkeus uusia asioita kohtaan. Tämä on asia, jota haluan itsekin toteuttaa mahdollisuuksien mukaan. Haluan olla avoin uusia asioita kohtaan ja olla oikeana esimerkkinä heittäytymisestä. Helpoin esimerkki on varmasti esimerkiksi uuteen ihmiseen tutustuminen tai uuden harrastuksen aloittaminen. Vaikeaa aloittaa, vaikeaa lopettaa.  Avoimmuus on tuonut elämääni niin paljon ihmissuhteita ja hyviä asioita, että todellakin kannustan kaikkia voittamaan pelkonsa. Sen jälkeen ei kyllä kaduta.
Meikin voima. Meikittä vai meikillä?

Mitä te arvostatte toisissa? 


Ei kommentteja: