sunnuntai 1. joulukuuta 2013

LUUKKU 1


Pyrin tekemään hyvinvointipainoitteista joulukalenteria, johon keräilen erilaisia urheilun ja muun hyvinvoinnin muotoja. Yritän keksiä luukkuja niin ikiliikkujille kuin rennommillekkin tovereille. Toivottavasti nautitte!

Joulukalenterin ensimmäinen luukku: Mieli ja kroppa rennoksi

Stressi on kamala vieras varsinkin näin joulun alla. Mikä auttaisi? Jos itse olen stressaantunut tai muuten vain olo tuntuu voimattomalta, yritän harjoittaa ns. mindfullnessia. Tätä rentouttavaa ja rauhoittavaa menetelmää voi tehdä missä vain, mutta itse teen sitä ulkona, mahdollisimman syrjäisessä kolkassa.

Etsin paikan kalliolta tai metsän siimeksestä, mahdollisimman kaukaa kaupungin hälystä. Asetun istumaan tai makaamaan ja katselen hiukan ympärilleni. Pian suljen silmäni ja etsiskelen hengitystäni. Tunnen kylmyyden vaatekerrokseni läpi, mutta yritän keskittyä kroppaani ja huomaan kuinka kehoni kohoaa ylös ja alas, ylös ja taas alas. Kuuntelen hetken vain omaan hengitystäni ja olen tässä hetkessä. Minun ei tarvitse olla eilisessä treenissä tai tulevassa kokeessa. Tuntuu kuin kuulisin vereni virtaavan, tunnen lämpimät väreet jotka kulkevat lävitseni.
Kuuntelen luonnon ääniä ja tunnen kuinka pehmeää sammal on. Huomaan hengitykseni hidastuneen ja lihasteni rentoutuneen. Muutaman minuutin jälkeen raotan silmiäni ja huomaan olevani hieman uninen. Oloni on rento ja levännyt. Kun lähden kävelemään kotiani kohti tunnen taas virkistyväni. Kotiovella oloni on pirteä ja huomaan olevani  hyväntuulinen. Nyt voin jatkaa taas täysillä kohti tulevia haasteita!

Suosittelen tätä rentoutumismenetelmää kaikille kokeiltavaksi. Olen itse huomannut sen toiminan ja haluan kertoa siitä muillekkin.
Nyt risuja ja ruusuja niin uudesta ulkoasusta kuin kalenterin ekasta luukusta! Tykkäättekö muuten tuollaisista ns. aforismikuvista, jospa niitäkin jaksaisi väsäillä tulevaisuudessa enemmän? 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Heta, tää sun blogi on niin ihana! :') Oot vaan niin hyvä kirjottaa!!
-Pinja

Heta kirjoitti...

Kiitti Pinjalle, ihanien kommenttien ansiosta jaksan postailla!!

Ellinoora kirjoitti...

Jo pelkkä metsään meneminen saa mun olon rennoksi, mutta hetkeksi pysähtyminen on välillä oikeesti tärkeetä ja rentouttavaa, mutta aina ei tunnu oleva aikaa sille.. Nää sun postaukset saa miettimään1 Upee ulkoasu ! :)

Heta kirjoitti...

Näinpänäin Ellinoora! Ja kaunis kiitos kehuista :>

anni kirjoitti...

Oon niin kateellinen miten hyvin jaksat postailla ja päivitellä ulkoasua ja muuta!

Tosi kiva tää joulukalenteri-idea, mulla ei oikeestaan muuta oo ni tää passaa mun kalenterina tänä vuonna (8 Ja pähee toi vaihtuva banneri!

Heta kirjoitti...

Voi Anni, yökyöpelinä näitä juttuja puurretaan silmät lähes ummessa.. :D Kiitos ihanasta kommentista!