perjantai 16. marraskuuta 2012

Täydellisyys ja sen tavoittelu

Iltoja taas ruudun sillekkin puolelle kaikille lukijoille ja muuten vain seuraajille. Tästähän alkaa tulla jo tapa, etten ehdi koko alkuviikkona edes koneeni ääreen ja loppuviikosta sitten postailen. Liekö tuo kuitenkaan haitata ? No nytpä kuitenkin ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa kunnon mielipidepostauksen..


Aina välillä tulee pohdittua sanaa, johon kaikki pyrkivät -ainakin jollain tasolla. Sana, jota tavoitellaan niin kovasti on siis täydellisyys. Suurin osa ihmisistä pyrkii hiomaan itsestään sen säihkyvimmän timantin jossain omassa asiassaan, näitä asioita esimerkiksi harrastukset, arvosanat, ulkonäkö tai suosio. 
        Kysehän ei usein ole itsensä voittamisessa, vaan tavoitella muita korkeampaa asemaa. Miksi me sitten haluamme niin kovasti olla parempia kuin muut ? Miksei ihmisille riitä, että joissakin asioissa yksinkertaisesti ei voi olla maailman paras. 

Hm. Miksi nykyään kaikki on niin paljon ulkonäön perässä ? Miksi käytän rahaani siihen, että saan tuhria naamani miljoonalla eri tökötillä ja pestä ne illalla pois. Itse en oikeastaan osaa vastata äskeiseen kysymykseen. Ehkä ajattelen, että.. ''Koska kaikki muutkin tekevät niin, näyttäisin rumalta heidän rinnallaan.'' Mutta mistä moinen kauneusihanne on tullut ? > Ilman meikkejä kaikki ovat rumia  ? En usko.

Toisaalta, miksi ihmiset luulevat toisia täydellisiksi ? Tiedän monta tyttöä, jotka ovat päällepäin todella kauniita, mutta en voi tietää sisuksesta mitään. Sisus voi olla rikottu monta kertaa, tai sitten se on vain täynnä paskaa. Kärjistettynä asia on samanlainen myös toisinpäin; Voi epäsuosittukin tyttö olla todella hauska ja taitava jossain toisessa asiassa.   
       Monesti olen kaveriltani kuullut lauseen; ''Sä et oo huono yhtään missään, onnistut aina kaikessa, mitä teetkin !'' Asiaan voi todeta vain, että etpä sitten tiedä minusta vielä paljoa. Itse olen sellainen ihminen, että tykkään suosia asioita, jossa olen hyvä ja peittää ongelmakohtani. Itsevarmalla asenteella pääsee tässäkin asiassa jo aika pitkälle. Toisaalta- miksi peittää epäkohdat ? Nimittäin täydellinen on säröillytkin peili.

Toivottavasti ei mennyt liian syvälliseksi.. Noh, ei tässä taas muuta, kuin että hyvää viikonlopun jatkoa ja kiitos vielä parille uudelle lukijalleni ! (:7 kommenttia:

pinja kirjoitti...

tää on nii totta ♥ sä kirjotat nii hyvin

oonareeta kirjoitti...

likelike oot parhain!

Hannz kirjoitti...

Tällasii postauksia on just paljon kivempi lukee kun jotain pinnallista paskaa (: Kirjotat hyvin!

Heta kirjoitti...

Kiitti Pinja, Oona & Hannz ! On ihana saada tämmösiä kommentteja (:

Anonyymi kirjoitti...

Sun nää mielipidepostaukset on tosi hyviä! Voisit kirjottaa niitä vaikka vähän useemmin ja pidempiä :) Ja jos voisit tehdä joskus vaikka jonkuu kaveripostauksen, missä kertoisit esim mitä ystävyys sulle merkitsee, mietteitä kaveruudesta ja ystävyydestä, ja kertoisit ketä sun parhaat kaverit on, miten ootte tutustunut jne. :)

Heta kirjoitti...

Ano- Kiitos! Yritän kirjoitella mahdollisimman usein. Olen tehnyt kaveripostauksen ja kirjoitellut aiempiin postauksiini jo ystävyysmietteitä, eikä minulla ole tähän väliin siihen oikein mitään lisäiltävää. (:

Saijis kirjoitti...

Kirjotat tosi ihanasti :)!! oot niin nättikin<3

http://saijis.blogspot.fi/