sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Jokaisella kortilla on kääntöpuolensa


Iltoja jälleen kaikille lukuintoisille ruuduntapittajille !

Ajelin tossa skootterillani takasin treeneistä ja rupesin pohtimaan taas syvällisiä. ( Joo-o luulen kans, että on tosi turvallista ajella tuolla ajatukset ihan muualla kun itse ajossa. ) Ajattelin jakaa teillekkin ajatuksiani aiheesta persoonallisuus ja sen luokittelu.

Niinkuin moni tietää, ihmisillä on monia puolia, kuin monia persoonia. Ihminen koostuu erilaisista ja erivahvuisista persoonallisuuksien osista. Uskon, että myös seura ja ympäristö vaikuttaa persoonien vaihteluihin. Monet ihmisethän käyttäytyvät eri seurassa eri tavalla. Tästä tulee väkisinkin mieleeni sanonta 'seura tekee kaltaisekseen' ja uskon sen olevan osittain totta. Ihmiset on luotu matkimaan, sopeutumaan uusiin tilanteisiin nopeasti ja ehkä miellyttämään muita? Niimpä he alkavat käyttäytyä samalla tavalla, kuin 'kaikki muutkin', ja niin syntyy ns. massaa, eli persoonaton joukko ihmisiä, jotka eivät tajua käyttää omia aivojaan.
Hmm.. Seura tekee kaltaisekseen. / vas. P & oik. H.

Entä ne, jotka eivät alennu massamuotiin, vaan luottavat sisäiseen ääneensä ja ovat erilaisia. Kaikkihan ovat erilaisia, mutta eivät vain osaa osoittaa sitä. Kannustan ihmisiä erilaisuuteen, näyttäkää, mistä persoonanne ovat oikeasti tehty ! Älkää antako median tai muiden ihmisten viilata persoonaanne, te itse valitsette, ketä haluatte olla ja edustaa. Mene nyt pieneen mieleesi ja mieti hetki: Kuka oikeasti olet ja mitä sinä itse haluat.

Rakentaisin tähän nyt pienen aasinsillan asiaan 'Ihmisten luokittelu'.  En tajua, kuka oikeasti luokittelee ihmisiä eri kategorioihin, enkä sitä, miksi ihmiset pitäisi kahlita yhteen tiettyyn persoonaan tai luonteeseen. Maailma muuttuu ja ihmiset sen mukana. Nykyään ei taida luonteella olla enään edes merkitystä. Nykyään ihaillaan samanlaisuutta, tunnettuvuutta, hyvää kroppaa ja äänekkyyttä. Äänekkyydellä tarkoitan sitä, että osaa saada oman asiansa sanottua, vaikka mikä olisi.

Minusta ei ole oikein, että haukutaan noliferiksi sen takia, että ei hengaa isossa possessa kaupungilla joka päivä. Onhan mullakin elämä, enkä mitään kadu. Vaikka on hyvä koulussa, voi silti olla vahva luonne. Toisaalta, on niillä kovilla feimiteineilläkin usein se herkkä puoli. Se vaan tulee esiin aivan liian harvoin.


Postauksen kuvat illan vikellystreeneistä & eiliseltä kuvausreissulta Liinan kanssa.

+ Kyselyni tuolla blogin reunassa päättyi ja voittajaksi selviytyi heppailupostaukset. Muut postaukset saivat aikalailla tasaisen kannatusrintaman, joten ehkä jatkan postailujani samalla mallilla. Kaikki tykkäävät mistä tykkäävät ja aina voin toteuttaa toivepostauksia, mikäli koet vääryyttä siitä, etten ole postaillut lempikategoriaasi kuuluvasta aiheesta liian pitkään aikaan.

Ei kommentteja: