tiistai 29. syyskuuta 2015

Mikä tekee sut onnelliseksi?

Millaisia ovat ihmiset, jotka ovat onnellisia? Millaisia ovat he, jotka kykenevät nauttimaan elämästä täysin siemauksin, vaikka välillä mentäisiin alamäkeen ja kovaa? Onnellisilla ihmisillä on yleensä pari yhteistä piirrettä... He omaavat positiivisen elämänasenteen ja


He ovat löytäneet sen oman juttunsa. 


Annan kovasti arvoa ihmisille, joilla on intohimoa jotain lajia tai asiaa kohtaan. On hienoa nähdä, kuinka he kerta toisensa jälkeen tekevät aivan järjettömästi töitä sydämenasioidensa eteen, koska ne ovat heille tärkeitä. Myös työn jäljessä huomaa eron: mikäli työ (mikä tahansa 'oikea' työ, harrastus, vapaaehtoistyö, taide ym.) on tehty sydämellä, kyllä sen erottaa - niin tekijästä kuin työstäkin.

HeRon treeneihin (minä koutsin roolissa) tuli viime viikonloppuna aikuinen kokeilija. Kysellessäni taustoja, S kertoi harrastaneensa tanssia ja halunneensa kokeilla vikellystä jo pitkään. Nyt hän ajatteli, että kun kerran mahdollisuus kokeilla on, niin miksi ei? Treenien jälkeen meillä oli yksi hyvinkin innostuneelta vaikuttanut aikuisvikeltäjä.

Esimerkilläni yritän valaista sitä puolta, ettei koskaan ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan, toteuttaa itseään. Koskaan ei ole liian myöhäistä löytää sitä omaa juttuaan. 

Lajinkin sisällä voi erottua. Itselläni vahvuutena urheilijana on ehdottomasti näyttävä ilmaisu. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikilla pitäisi olla näin. Kaikki saavat ilmaista itseään omalla tavallaan. Tämän takia en yleensä halua sorkkia pikkuistenikaan vapaaohjelmia liikaa - esimerkiksi musiikkia tai teemaa. Vinkki viitonen siis kaikille vikeltäjille: etsi omat vahvuutesi (vahvuudet liikkeissä, ilmaisussa, sujuvuudessa, erilaisuudessa). Korosta niitä.

If you love what you are doing, you will be successful.

Suoritukset viime kauden ekoista ja vikoista kisoista :--)

Ei kommentteja: