keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tartu hetken mielijohteeseen

Mä en siis kestä enää tota teoriakokeen harjottelua. En muistanutkaan että se on jotain noin kamalaa... Hyi.

Mutta muuten, mikäs tässä lomaillessa? On tullut nähtyä tovereita, leffailtua, kuvailtua, lueskeltua, treenailtua ja kävinhän mä laskiaisena pulkkamäessäkin! Oon myös aloittanut mun ajatusten paikantamisen.
Ootteko koskaan miettineet, onko ajatuksillanne ääntä? Nykymaailmassa on se ongelma, etteivät ihmiset kaikelta kiireeltä ja hälinältä kuule omia ajatuksiansa! Kuulo-ongelmien kanssahan tässä ei kuitenkaan pelailla; kyse on taidosta hiljentää ulkomaailma ja keskittyä kuuntelemaan niitä omia pienen pieniä ajatuksia - niitä sanoja, joita ei koskaan lausuta ääneen.

Päätin viime viikonloppuna aloittaa uudenlaisen ajattelutavan; aina kun kuulisin pienessä mielessäni jonkun ajatuksen tehtävästä asiasta, suorittaisin sen heti ilman erinäistä pohdintaa. Esimerkkinä koiran aamulenkki, suihkuun raahautuminen, eri reitti bussipysäkille tai ruoanlaitto. Mikäli missään vaiheessa huomasin ajattelevani seuraavia lausetyyppejä, tiesin että nyt pitäisi tapahtua jotakin. ''Mähän voisin vaikka...'' ''Mun kyllä pitäisi...'' ... Tiedättekö tunteen, kun mietitte, että hitto kun pitäisi siivota. Taikasanan ''PITÄISI'' pitäisi jo vaikuttaa aivoissanne ja nostaa teidät ylös ilman erinäistä kehotusta.

Sen sekunnin ajan halusin kirota pienen lupaukseni mielelleni, mutta kun sain aikaiseksi lähteä D:n kanssa aamulenkille, huomasin uuden ajattelutavan heti piristävän! Aurinko sädehti ja tapasin lenkillä hauskan koiranulkoiluttajan, jonka kanssa oli mukava vaihtaa pari sanaa. Suupieleni nousivat hymyyn ja päällimmäisenä mieleen jäi hyvä fiilis. Olipa hyvä juttu kuunnella kerrankin itseään!
Tiesittekö muuten, että hetken mielijohteesta tehty päätös voi olla ihan yhtä hyvä kuin tarkkaan ja pitkään harkittukin? Se voi olla jossain tapauksissa jopa parempi vaihtoehto. Kuunnelkaas siis omaa intuitiotanne, se voi viedä teidät uskomattomiin paikkoihin.

...Mistä mieleeni tulikin toinen asia tuohon ajattelutapaan liittyen; avoimmuus. Muistakaa olla avoimia kaikkia ja kaikkea kohtaan. Mitä vain voi tapahtua, mikäli annatte sille mahdollisuuden. Miettikääpä vaikka harjoitusta, jota teimme yläasteen ilmaisutunneilla. Kaksi toisilleen tuntematonta henkilöä alkavat keskustelemaan niin, että tarkoituksena on myötäillä kaikkea mitä toinen sanoo. Mitään ideaa ei siis saa torjua. Vähän sellainen YES MAN-meno. Improsta tulee kaikkien kannalta paljon hauskempaa, kun antaa kaikkien ideoiden kukkia, eikä mikään idea ole liian hullu tai kummallinen.

Mites tätä sitten sovellettaisiin tosielämään? Ainakin voisi aloittaa siitä, että lopettaisi sen kaikkien muiden ihmisten analysoinnin ilman tuntemista. Kaikki stereotypisointi ja kategorisointi on todella tyhmää, eikä kukaan haluaisi sitä tapahtuvan omalle kohdalleen. Miksi ihmeessä sitä kannattaisi siis harrastaa muiden kohdalla? Miksi ihmeessä muita saisi arvioida, jos itseään ei? Nyt kuulkaa ja kuunnelkaa niitä syviä ajatuksianne ja toimikaa sen mukaan. Jokainen ihminen ansaitsee samanlaista kohtelua toisilta, eikä ole syytä pitää ketään vähempiarvoisena.

Avoimmuus pätee myös mahdollisuuksiin. Joskus mahdollisuudet ovat helpommin nähtävillä, joskus niitä pitää etsiä pienimpienkin kivien alta. Totta kuitenkin on, että kaikilla on mahdollisuuksia ja kun ne tarjoutuvat, niihin on syytä tarttua. Menestyjät erottaa muista ihmisistä se, että he tarttuvat jokaiseen mahdollisuuteen, mikä tarjolla on. (Jopa niihin, jota muut eivät välttävättä edes erota.) On tärkeää olla avoin ehdotuksille ja myötäillä sitä mitä toinen kertoo; mitään ideaa ei kannata torjua.

Nyt hyvät ihmiset siis avatkaa ajatuksenne, silmänne ja mielenne. Ja mikä tärkeintä; kuunnelkaa itseänne ja toimikaa sen mukaan. 

Loppuun vielä pieni Sneak peek tulevasta vidistä... aihearvailuja voi tästäkin heitellä ;)

Mutta mitä mieltä itse olette? Tuomitsetteko ihmisiä helposti vain ulkonäön tai jonkun muun epäoleellisen perusteella? Entä omat ajatukset - helposti hukkuvaa mössöä vai selkeitä käskyjä?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis WAU! aivan älyttömän hyvä postaus. Puit juuri ajatukseni sanoiksi ja kiitos siitä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oot ihana! Jotenkin vaan sun postaukset saa aina hyvälle mielelle ja inspiroi olemaan parempi :)

Heta kirjoitti...

Kiitos hirveästi molemmille anonyymeille! Yritän vaan parhaani mukaan jakaa valaistumisiani :_) Ihana kuulla että tykkäätte!