sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kun ei ymmärrys riitä


Pyydän jo anteeksi ennen kuin kukaan edes ehtii tajuta: Olenhan nyt sisällä koneeni kanssa, vaikka ulkona aurinko viettää parhaita päiviään ja takapihan nurmikko on vihreämpää kuin koskaan ennen. Taisi kuitenkin kiintiöni jo täyttyä, makailinhan siellä jo nelisen tuntia... Lisäksi oli pakko päästä purkamaan päätäni, sillä joitakin ylemmän tason päätöksiä en aivan allekirjoita...

Hmm. Useat lukijatkin varmaan tietävät, että olen lehtiaddikti ja luen joka aamu vähintään sen Keski-Uusimaan, millä yritän epätoivoisesti sivistää itseäni ja pitää tietoisuutta ympäristöstäni yllä. Tänäänhän siellä oli juttu, joka koski tulevaisuuden lukiolaisia: Kaikkien pitäisi suorittaa lukio kolmessa vuodessa tai se on moikkamoi. Siis mitä ______, anteeksi MITÄ!? Hieman pisti vihaksi tuommoinen uutinen... Uudistushan tarkoittaisi tulevaisuuden lukiolaisille kolmen vuoden joustamatonta pakkopullaa ja poistaisi mahdollisuudet vaihtoon, sekä pidentämiseen oppimisvaikeuksien tai kilpaurheilun takia. Saanko kysyä, että mitähän hittoa tällä saavutetaan? Ymmärrän, että lukioista halutaan lusmut pois, mutta miksi tuollainen joustamaton järjestelmä on vireillä? Hei mitä jos aloitettaisiin adressi: Lukio omassa tahdissa! Ärsyttää vaan niin saakelisti ajatuskin siitä, ettei nuorilla olisi pian lainkaan liikumavaraa... ''Pidennetään työuria''... Mitä järkeä on heivata nuoret opiskelemasta työelämään, jossa ei ole tarpeeksi työpaikkoja. Opiskellaan lyhyemmän aikaa ja jäädään väliinputoajiksi, mahtava suunnitelma! Aargh. 
Joo, no tommoisia mietteitä nyt ekana tuli mieleen. Sitten vaan hengitellään ja lasketaan kymmeneen ja siirrytään asioissa etiäppäin. Tuntuu ihan mahtavalta, kun kouluhommat alkavat olla jo loppusuoralla, vietin kuluneella viikolla jo yhden vapaapäiväni kesätamineita shoppaillen. Koska en ikinä ehdi kauppoja kiertämään, on tuollaiset kultaiset tilaisuudet pakko hyödyntää viimeistä nyöriä myöten.... Eli ostelin about koko kesän edestä! Tämä shopaholic kantoi kotiin kolmet shortsit, hameen + siihen yläosan, sifonkipaitulin sekä ton ylimakeen olkihatun. Jee!
Ensi viikolla vastaan koulujutuista tulee vielä vektorikoe & äikän kirja-elokuva-vertailuessee, sekä kevätjuhla. Muuten ohjelmassa on reenejä, valmennusta sekä serkun ja kavereiden miittailua. Ai joo, alkaahan mun kesäduunailutkin sunnuntaina...., hii oon aika innoissani siitäkin! 

Vikellyksen osalta seuraava goali on Lahden kisat 14.-15.6 Takkulassa, jonne on nyt ilmottauduttu sekä yksilönä, että osana Kadi-joukkuetta. Lahden jälkeen suuntana on CVI Kaposvar (Unkari), jonne lähdetään pelkästään neljän vikeltäjän voimin: ilman valmentajia siis... Hehheh, mitäköhän siitäkin tulee! Noh, mutta niistä varmaan vielä jossain vaiheessa lisää selostusta.  Naattikaa naattikaa kesäilystä ja kertokaa omia pohdintoja tosta lukiouudistuksesta sekä kesäsuunnitelmistanne!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei mistä noi shortsit ja hame on?:) Ihanat!

Heta kirjoitti...

:) Itekki tykkään tosi paljon! Shortsit on Vilasta ja hame New Yorkerista.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä arvosanoja sait vikoista kokeista? :--)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä arvosanoja sait vikoista kokeista? :--)

Heta kirjoitti...

Hmm. En tiiä haluutko tietää niitä :D haha.... mutta todistukseen sain kuviksesta 9, saksasta 9, äikästä 9, enkusta 8 ja matikasta kutonen...