lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mielipiteitä vai valituksia?

Iltoja taas!

Mielipiteitä, pielimiteitä taas pitkästä aikaa tulossa. Vähän olen jo seuraavaan postaukseen (lukijoiden kuvausehdotukset) valmistautunut, mutta vielä odottelen lisää kuvausideoita.. Joten siksi ajattelin kirjoitella välillä vähän tekstejäkin.

Kuluneella viikolla vastaan on tullut paljon mielenkiintoisia aiheita, kuten toisten auttaminen, nykyajan nuorten koulukäytös, kasvissyönti ja mielialavuoristorata. Nyt kuitenkin valitsin hieman oudomman aiheen- nimittäin verojen korotukset. 

En tiedä, että seuraako moni teistä uutisia tai lehtiä, mutta itsehän olen niihin addiktoitunut. Siis lehtiin. Nyt on paljon ollut otsikoissa juttua, että verot nousevat taas ja suomalaisten elämä ''vaikeutuu taas aivan älyttömästi, kun verot nousee''.. Hei hetkinen. Siis tuo korotushan taitaa tulla mm. alkoholi-, tupakka- ja makeisveroon, eli minusta turhakkeisiin. Haluaisin siis nostaa esille kysymyksen, että miksi ihmeessä noista voi valittaa, nehän yrittävät vain edistää suomalaisten terveyttä tulevaisuudessa! Ehkä olen nipo, ehkä olen tylsä, mutta minusta on paljon parempi korottaa karkin, kuin esimerkiksi hedelmien hintaa.

Toivoisin, että ihmiset näkisivät asian toisenkin laidan. Ehkä se teinien tupakanpolttokin vähenisi hieman, jos röökiaski kallistuisi puolellatoista eurolla. Ehkä. Toivoisin kyllä muutenkin, että ihmiset arvostaisivat omaa elämäänsä sen verran, että haluaisivat pitää huolta ruumiistaan.. Taas tää nyt kyllä suistui hiukan aiheesta, mutta eipä mulla oikeastaan kummempia kommentteja enää aiheesta ollut.

Aika useaan otteeseen olen muuten tainnut mainita pahasti ''nykyajan nuorisosta''. Tällä tarkoitan siis valtaosaa suomalaisista teineistä. En vaan osaa oikein vieläkään muuttaa kantaani.. Millä me muka pidämme tämän yhteiskunnan pystyssä, jos lapsista ei kasvakkaan aikuisia, vaan ne jämähtävät teinivaihteelle. ''Mikään ei kiinnosta, paitsi oma ego'' ''Omapahan on elämäni'' ''Vanhana voin sitten ehkä alkaa ajatella'' 

Itsekin tiedän olevani teini- ja välillä hyvinkin ärsyttävä sellainen- mutta edes yritän käyttäytyä niin, kuin yhteiskunta minulta odottaa. Olenko ainut peruskoululainen, joka kunnioittaa vanhempia, kiittää bussikuskia ja on kiinnostunut opiskelusta tulevaisuutensa kannalta ?


Lopuksi vielä haluan jakaa ihanan savukalasalaattireseptini kanssanne! Pohjaidean sain Pirkka-lehdestä, josta sitten muunsin hieman omanlaatuisen reseptin. Helppo ja nopea ruoka, joka on kaikenlisäksi terveellistä ja maistuu ihanalta..Voisin syödä tuota loputtomiin.. omnom.

1.5 dl esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita (+hieman yrttisuolaa)
3 kananmunaa
1 dl hienonnettua tilliä
1dl hienonnettua persilijaa
1 vihreä omena
1 pss pakasteherneitä
puolikas kurkku
1 savusiika (n.150g)


Ensin vain keitin ohrasuurimot (yrtti)suolatussa vedessä (n.30 min), samaan aikaan keitin kananmunat.(n.8 min.) Seuraavaksi perkasin ja pilkoin siian. Tämän jälkeen hienonsin yrtit ja pikoin omenan & kurkkun, sekä sulatin herneet. Kuorin jäähtyneet kananmunat ja pilkoin joukkoon. Viimeisenä jäähdyttelin ohrasuurimot kylmässä vedessä ja miksasin kaikki ainekset keskenään. SUOSITTELEN.


8 kommenttia:

Jek-ki kirjoitti...

Taas niin hyviä mielipiteitä Heta! En oo kanskaa ikinä ymmärtäny tota kaikkea dokaamista, tupakan polttoa ym. omapahan on elämäni -selitystä. Itekkin yritän kunnioittaa muita ja muun muassa tervehtiä juurikin sitä bussikuskia :).
Sitten niitä kuvausehdotuksia:
-auringon nousu
-Dumle
-päivän ruuat
-lempiesine
-jotain pientä mikä ilahduttaa sun päivää
-treenit
-päiväohjelma

Tässä nyt ainenkin jotain

pinja kirjoitti...

Voi vitsi Heta, tää on niin totta mitä puhuit tosta nykynuorisosta! Olen täysin samaa mieltä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa puhut! Oon jotenki kateelline sulle:( itse tajusin ton koulu asian ja muutkin vähän liian myöhään.. Mutta jos joku sattuisi nyt tämän minun kommentin lukemaan niin kerron lyhyesti mutta ytimekkäästi.. Vuos sitten ysiluokalla yhteishakua tehdessä ymmärsin et mul ei oo tulevaisuutta jos mä en nyt muutu, mulla oli 6nelosvarotusta, mutta emmä ennen ymmärtäny että se haittais kun aina oon kaiken saanut mitä oon halunnut.. Pääsin luokalta mutta en saanut opiskelu paikkaa elämä lähti käsist, ja tän seurauksena asun tätä nykyään perhekodissa, ilman koulu paikkaa, ilman omia rakastavia vanhempi joita en koskaan osannut kunnioittaa vaan se oli aina "minä haluan ja minä saan" vaan eipä oo enään minä haluan kotiin, minä haluan opiskelu paikan, minä haluan elämisen arvoisen elämän mutta ei nyt vastaus on EI, kun kohtasin todellisuuden että joskus vastaus on ei niin mä jotenkin putosin ja korkeelta.. Mä tiedän että on monia jotka on samassa tilanteessa että koulu ei kiinnosta nyt, mutta minä tiedän että jälkeen päin se kaduttaa ettei se kiinnostanut joten ottakaa itteänne niskasta kiinni ennenkuin on liian myöhäistä, ja jos joku "kaiken aina saanut" lukee tätä niin toivottavasti ymmärtää että aina ei saa mitä haluaa, vaan joskus vastaus on ei. Mutta Heta kiitos tästä postauksesta ja voin sanoa että sulla tulee upea tulevaisuus ! Arvostat vanhempiasi mikä on upeaa♥ Jonain päivänä jos saan lapsen toivon sen olevan kuten sinä♥ Hyvää kevättä sinulle ja tsemppiä koulun kanssa! Sulla on peruskoulu ihan loppu suoralla !

Heta kirjoitti...

Kiitti Jekki!
Ano- Wau mikä kommentti. Olen aika hämmentynyt, imarreltu ja kiitollinen sanoistasi. Toivon, että muutkin laillasi alkavat ymmärtämään, ettei aina voi saada prinsessakohtelua silkkihansikkaiden kera. Hyvää jatkoa sullekkin, arvostan todella kommenttiasi! (_:

Anonyymi kirjoitti...

Ois tosi kiva jos joskus tekisit semmosen 'aloittelijan treenipostauksen', eli siis miten kannattaa alkaa treenaamaan jos ei oo vähään aikaan kauheasti harrastanut mitään liikuntaa, ja just kaikkia treenivinkkejä ym! :)

TIINA kirjoitti...

Ihanaa lukea sun mielipiteitä!! Hyvä Heta! Tosi mielenkiintoista. :)

Heta kirjoitti...

Ano2- Vautsi, inspiroiduin nyt ihan tajuttomasti tosta ja kirjoitinkin aiheesta jo aikamoisen romaanin.. Vielä aion lisää siihen rustailla, mutta toivottavasti saan sen parin viikon sisällä viimeistään postailtua!

Kiittikiitti Tiina, olet ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa! Hyvä et joku sentään uskaltaa kertoa mielipiteensä! Ja tälläsiä lisää ja dumle postaus!!