lauantai 30. kesäkuuta 2018

Miten mun elämäni on vuodessa muuttunut?

Hei, moi ja tervehdys. 

Miten säkin tänne eksyit? Kiva nähdä. Tuntuu, että siitä on ikuisuus.

Mutta hei, muistatko tän? 

"Hassua, mutta totta. Viikko takaperin lueskelin opintopolusta, että kyllähän mä puhuin itseni sisään sinne Jyväskylään. Elokuussa aloitan siis viestinnän opinnot Jyväskylän yliopistossa, mikä olikin ykkösvaihtoehtoni hauissa. En löydä sanoja sille, että olen oikeasti muuttamassa ensi kuussa Keski-Suomeen! Apua... pelottavaa, jännittävää ja hieman ahdistavaa."

Pääsykoevalinnat ovat jälleen julkisia ja moni onnekas on saanut samankaltaisen ilokirjeen kuin itse sain vuosi takaperin. Muistan todella hyvin tilanteeni, kun jännitin minne ihmeeseen elämä seuraavaksi kuljettaakaan. Muistan myös kiljuneeni ja hyppineeni innostuksesta täristen lukiessani uutisen. Tuo vuoden takaisen tilanteen muistelu saa lämmön kulkemaan koko kroppani läpi tuoden samalla kaihoisan onnellisen hymyn kasvoilleni. 

Vuoden jälkeen en voi olla kuin kiitollinen ja onnellinen. Pääsin opiskelemaan täydelliselle alalle ihanaan kaupunkiin. Olen tavannut hurjan hienoja ihmisiä ja kokenut huikeita juttuja. Vuoden jälkeen moni asia elämässäni on muuttunut ja sanoisin, että parempaan suuntaan koko ajan. Vaikka kukaan ei koskaan voi tulla täydelliseksi, päivä päivältä tuntuu, että kuljen yhä lähemmäs parasta versiota itsestäni tässä hetkessä.

Katsellaanpa taaksepäin. Mitä olen vuodessa oppinut?

- liikkumaan pääosin Jyväskylässä.T. melkein osasin tieni Forumilta matkakeskukselle kun muutin.

- "hoitamaan kotia". Terveiset vaan vanhemmille. Pyykit osataan pestä, vuokra maksaa ja astiat tiskata.
- yhtä sun toista viestinnästä ja vuorovaikutuksesta. Kiitos mahtavat opettajat. En voi uskoa, että enää neljä vuotta jäljellä.
-  aerobicin perusteita. SIISTI LAJI, tykkään!!
- yliopistoelämää. Joo-o. Liikkumavarat sopii mulle, en valita. 
- syömään paremmin. Healthy body, healthy mind.
- rohkeutta. Heittäytyä uuteen ja päästää irti vanhasta. 
- näkemään itseni kauniina ja naisellisena. Uskaltauduin myös hurahtaa pesunkestäväksi hametytöksi.
- itsehillintää ja epäitsekkyyttä. Parisuhde on mahdollisuus oppia paljon vuorovaikutuksesta. 
- olemaan välillä heikko. 
- etsimään tasapainoa. Ottamaan välillä vähän rennommin ilman syyllisyyttä.

Näin muun muassa. 

Entä millaista mun elämä sitten on? Arkeni on todella erilaista kuin ennen, ette varmasti uskokkaan! Oon alkanut joogaamaan aamuisin meidän olkkarissa. Syön kotona pääosin kasvipohjaisesti ja juon nykyään teen lisäksi kahvia. Olen oppinut nauttimaan liikunnan ilosta harrastelemisessa ja yritän muistaa silloin tällöin käydä luonnossa liikkumassa, koska se tuo minulle hurjasti energiaa. Teen täällä Jyväskylän päädyssä työkseni smoothieita ja nautin ihmisten päivän piristämisestä. Kuuntelen aina pyöräillessäni inspiroivia äänikirjoja. Kirjoitan taas muutaman kerran viikossa "päiväkirjaa". Pyrin postailemaan someen positiivisia tai ajatuksia herättäviä lyhyitä ajatuksentynkiä, jotka toisivat hyvää energiaa myös muille. Kuuntelen kotona paljon uplifting Indie/folk-tyylistä musiikkia Youtubesta (vahva suositus: AlexrainbirdMusic!!!) ihan vaan oleskellessani, esimerkiksi juuri nyt. Sain pieni tovi sitten astmadiagnoosin (astma, joka ilmenee rasituksessa): Tämän asian kanssa ollaan vielä aika alussa, mutta toivotaan, että lääkitys toisi helpotusta hapen kulkuun koko kropassa. 
Nautin edelleen elämän pienistä iloista ja pyrin positiivisen energian lisäämiseen ympärilläni. Yritän muistaa ottaa aikaa pienille pysähtymishetkille ja elää arvojeni mukaan joka päivä. Katselen kirjoittaessani lahjaksi saatua pientä taulua, joka kertoo minun olevan ajattelevainen, vahva, rohkea, energinen, inspiroiva, positiivinen ja omalaatuinen. 

Hymyilen. 

Hymyilen, koska tiedän että omalla valinnallani voin olla joka päivä ajattelevainen, vahva, rohkea, energinen, inspiroiva, positiivinen ja omalaatuinen. 
Mitä sä haluaisit olla?

Paljon rakkautta, mahdollisuuksia ja rohkeutta sinne ruudun toiselle puolelle. Muista, että you have the power to live a life you really want to live. 

Ei kommentteja: