tiistai 6. kesäkuuta 2017

Turku-Tampere-Vierumäki-Tampere-Jyväskylä eli matkalaukkuelämää

Vain yksi sana: Pääsykokeita. 

Oon viimeisen viikon aikana vietellyt aikamoista matkalaukkuelämää, kun olen kierrellyt ympäri Suomea koettelemassa omaa osaamistani ja karismaani eri alojen pääsykokeissa. Todella stressaavaa, mutta samaan aikaan niin hauskaa! Kyllähän tässä oikein kilpailuvietti syttyy, kun niin paljon testaillaan ja arvioidaan. 

Ajattelin, että voisin tehdä jokaisesta haustani erillisen videon, jossa avaisin pääsykokeiden tehtäviä sekä tunnelmia. Ehkä niistä voisi olla apua seuraavien vuosien hakijoille, jotka miettivät a) minne hakevat sekä b) millaisia pääsykokeita paikassa X mahtaa olla. 

En kyllä ymmärrä itseäni, mutta edelleen koen tämän pääsykoerumban todella mielekkäänä touhuna. Se onnistumisen elämys - tunne, kun nimesi löytyy jatkoon päässeiden listalta - on kuin huumetta... On hienoa tuntea tehneensä vaikutuksen tuntemattomiin ihmisiin erilaisten tehtävien johdosta. 

On myös niin siisti tunne ylittää itsensä. Olen muun muassa ''joutunut'' pääsykokeissa pitämään jo ties kuinka monta minipuhetta, ja se alkaa olla jo aika hauskaa! Kyllähän mä vieläkin tärisen ja jännitän ihan hirveästi, mutta ehkä mussakin on potentiaalia vielä puhumiseen. Olisi siistiä kyetä pitämään puheita isoille joukoille... Ehkä mä kykenen siihen, kun vaan tarpeeksi harjoittelen.

Myös pari hassua ja iloista sattumusta on tapahtunut. Medianomin kokeissa puheeni jälkeen parikin ryhmäläistäni tuli kehumaan, että olipa muuten hyvä ja idearikas puhe! Lisäksi sain kuulla kommenttia, kuinka ''en varmaan yhtään jännittänyt''... Joka tuli kyllä ihan puskista! Voi olisitpa tiennytkään kuinka paljon jännitinkään...

Toinen hassu asia sattui tänään, kun aamusta asti olin jutustellut yhden tytön kanssa, ja ruokatauolla tuli puheeksi, että minkähän ikäinen mahdan olla. Kun kerroin ikäni, sain vastaukseksi ihmettelevän katseen ja kommentin: ''Ai oho! Mä luulin, että oot ainakin 25!''. Haha. Ja tämäkin kommentti tuli kuitenkin vanhemmalta tytöltä, joten ehkä mä osaan siis joskus olla ihan ihmisiksi ja vaikuttaa fiksulta ja filmaattiselta. Tai sit oon vaan hyvä näyttelemään...

Eipä tässä muita juttuja, huomenna jatkuu vierumäen psykologiset testit ja sen jälkeen pääsykokeista olisi jäljellä ''enää'' pari puheenvuoroa. Toivotaan, että loputkin kokeista sujuisivat mallikkaasti ja saisin paikan jonnekkin mahtavaan kouluun!Olisiko jollain teistä halua kuulla mun kommenttia eri pääsykokeista sekä ehkä vinkkejä jutuista, joista koen olleen suurta hyötyä erinäisissä koetilanteissa?

Ei kommentteja: