perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ne on pieniä juttuja

Pienet asiat eivät vaadi paljon, mutta antavat sitäkin enemmän.
Tänään oli hyvä päivä. Oletteko koskaan pohtineet, kuinka hyvin asiat oikeasti ovat? Kuinka paljon sellaisia pieniä hyviä juttuja jokaiseen päivään oikeen mahtuukaan? Pienistä asioista kasvaa suurta iloa ja onnellisuutta. 

Aamukuudelta en ollut iloinen lähtiessäni koiran kanssa ulos. Jouduin kuitenkin lenkin aikana pariin otteeseen hieraisemaan silmiäni ja toteamaan, että wau; auringonnousu - ja kaikki se väriloisto - on upeaa katsottavaa. 

Matkalla kouluun pidin ovea auki pyörätuolissa liikkuneelle naiselle ja vanhemmalle miehelle. Sain kauniita hymyjä ja kiitosta. Tuli sellainen todella onnellinen olo. Oli ilo olla avuksi.

Koulussa toverin kanssa tuli naurettua hassuille sanoille, joita on mahdotonta yrittää ääntää järkevästi. Saksan tuntimme ovat ihania. Porukka on pieni ja tuttu, ilmapiiri on rento - mutta samalla motivoiva ja opettajamme on ihana. Saksan tunneilla on sellainen olo, että opettajaa oikeasti kiinnostaa oppilaiden opettaminen - ja heidän oppimisensa. Kaikki tämä kaukana sellaisesta monotonisesta ''oppi''tunnista, joita tätä nykyää löytää monelta muulta kurssilta.

Kun palasin koulusta, aurinko ensimmäisen kerran tuntui lämmittävän. Spotify soitti vain hyviä biisejä ja matka taittui todella nopeasti! En kykene ylistämään fiilistäni auringon kohdalla. Ei kai siihen sanoja edes tarvita?

Junassa lipunmyyjä, tässä tapauksessa nuori miespuolinen henkilö, hymyili valloittavasti. Oli ilo ostaa lippu henkilöltä, joka tarjosi sen pienen ja niinkin yksinkertaisen asian kuin hymyn minulle. Asiakaspalvelun taso nimittäin nousee siinä vaiheessa kummasti vitosesta kymppiin. Ainakin omalla asteikolla. Hymy on kaunis. Hymy on tärkeä. Hymy levittää iloa ja hyvää mieltä. Mikäli mieli hymyilee, näyttäkää se myös ulospäin! Mikäli asia on toisinpäin, voitte huijata mieltänne kehonne avulla; pakkohymy/ -nauru vähentää stressiä ja lisää positiivisuutta - niin hassulta kuin se kuulostaakin.

Muita ilonpilkahduksia tältä viikolta:


-yksin kotona olemisen rentous, vapaus ja itsenäisyys (+ se, ettei kukaan muu ole syömässä sun ruokias tai sotkemassa keittiötä)
-valmentaminen
-tanssitreenit ja positiivinen palaute
-kotikutoinen ruoka
-koiran hassut kommellukset
-positiivinen ajattelu omista ratkaisuista ja usko siihen, että kaikella on tarkoituksensa


Ne on oikeasti niitä pieniä asioita jotka vaikuttaa. Ei tarvita lottovoittoa tai kuuta taivaalta. Se yksi hymy tai auttava käsi voi pelastaa päivän. Muistakaa myös tarjota muille se ilo. Se ei maksa mitään tai ole keltään pois.

Oletteko te kanssakulkijat samaa mieltä kanssani; Onko pieni ilo paras ilo? Mikä pieni asia pelasti viimeksi sun päiväsi? 

...
(Se voi myös olla hassu kuva itsestä parin vuoden takaa...)

4 kommenttia:

Konvehti kirjoitti...

Sulla on loistava hyvänmielen motivaatioblogi <3 Ihailen tosi paljon sua ja asennettasi elämään, propsit siitä! Mä tein vuos pari sitten "elämäntapamuutoksen" ja päätin ryhtyä ottamaan ilon irti kaikista pienistä kauniista asioista. Mun elämä on sen jälkeen parantunut ihan kokonaisvaltaisesti, nautin olemisesta ja elämisestä, toteutan unelmiani ja teen suunnitelmia. Hymyllä on uskomaton voima, jatketaan samalla linjalla siis!

Heta kirjoitti...

Voi ihana kommentti, kiitos! Mahtava kuulla tosta ajattelumallin muutosta, uskon sen toimineen. Hymyllä ja pienillä teoilla on uskomaton voima - ja todellakin jatketaan samalla linjalla, saithan säkin pelastettua mun päivän :)

Janna Väisänen kirjoitti...

Ihana teksti!!! ♥ onnellisuus on just niitä pieniä asioita!! En kestä tota vikaa kuvaa :'DDD

Heta kirjoitti...

:* haha en mäkään :D