lauantai 4. huhtikuuta 2015

Minä olen...

Hei taas!


Mä oon vietellyt tätä minilomaa vaan ottamalla aikaa ittelleni ja rentoutumalla. Onnistuin lisäksi  muistuttamaan itselleni miten tärkeää on elää kuin opettaa. Mä haluan itse oppia ja kehittyä. Mä haluan olla hyvä esikuva. Haluan olla vaikka mitä ja pyrin vaikka mihin, mutta mitä mä olen?
i'm different

i'm into healthy food
i love working out
i'm insecure about my body
Yep
writing is my escape
i don't follow trends
...and that's who I am
...and that's who I am.
 Kuvat täältä

Aattelin loppuun kirjotella kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hyvinvointi tarkoittaa jokaiselle ihmiselle eri asioita; osalle se tarkoittaa pääasiassa kehon hyvinvointia eli fyysistä terveyttä. On kuitenkin myös ihmisiä, jotka painoittavat mielen hyvinvointia. Kuten monessa muussakin asiassa, uskon että paras ratkaisu on etsiä kultainen keskitie sillä ajatuksella, että kun keho voi hyvin, voi mielikin - ja toisinpäin.

Elämän kaari on pitkä tie, jonka varrelle mahtuu monenlaisia ihmisiä, kokemuksia ja arvoja. Lapsena arvostetaan fyysistä terveyttä, vanhempana tajuaa psykeenkin vaikuttavan, ja vanhana palataan siihen fyysisen kunnon arvostamiseen - kellä se on, olkoon onnellinen. Koska mä nyt taidan olla sellainen pohtivainen sielu, tykkään ottaa esille niitä psyykkisiäkin puolia. Hassua huomata, miten omakin ajattelu on parissa vuodessa laajennut näin paljon. 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa hyvinvointia jokaisella elämän osa-alueella. Kuka sitten käsittääkin sen millä tavalla. Onko hyvinvointi sitä, ettei voida pahoin? Vai pitäisikö olla jotain enemmän? Mikä on riittävää, jotta voi sanoa voivansa hyvin? Minusta ihminen voi voida hyvin, vaikka kaikilla elämän osa-alueilla ei asiat menisikään putkeen. Minusta hyvinvointi on sitä, ettei voida psyykkisesti pahoin, vaan osataan iloita arjen pienistä asioista. On niin paljon ihmisiä, jotka voivat hyvin keskellä kärsimystä ja tuskaa, keskellä pahuutta ja aiheita, joista ei puhuta ääneen. On onnellisuutta ansaita onnea ja tajuta se.

Olisi ihana joskus kuulla jotain teijänkin ajatuksia, niin aiheesta kuin elämästäkin. Mitä mieltä te ootte hyvinvoinnista? Kiinnittääkö yhteiskunta liikaa huomiota vaan fyysiseen puoleen? Entä sinä itse?  Mikäli et saa rakennettua järkevää aasinsiltaa epäjärjestelmällisen postauksen ja kommenttisi välille, poltetaan silta ja hukutetaan aasi. Kenenkään ajatukset eivät ole vääriä, eikä mikään kommentti ole turha. Niillä voi pelastaa pienen bloggaajan päivän.


♥  Ihanaa pääsiäistä kaikille!  
2 kommenttia:

Janna Väisänen kirjoitti...

Oot upee ja osaat kirjottaa <3

Mulle hyvinvointi tarkottaa sitä, että en koe usein olevani väsyny, että asiat naurattaa, eikä pienet asiat ärsytä. Hyvinvointi on sitä, että aamulla kun naama on meikattu, hymyilen itelleni, ennen kun lähen kouluun. Sillon tiiän, että oon onnellinen ja hyvinvoiva. Hyvinvointi on sitä, että on perhe ja frendit, joille pystyy puhuu eri asioita, jotka kuuntelee ja auttaa, tai vähintään tukee, mutta ei tyrmää mitään heti. Hyvinvointi on sitä, että kun kaikki menee pieleen niin voi silti löytää sen pienen kultahipun, joka saa suunpielet hymyyn ja päivä jatkuu parempana. Ja just nyt, mä oon onnellinen ja voin todella hyvin. Tää loma osu niin oikeeseen paikkaan.

Hyvää pääsiäistä Hetukka <3

Heta kirjoitti...

Hyvinvointi on pieniä asioita. Ihanaa pääsiäistä sullekin ♡