sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Keväistä ralleilua

Heippadei rakkaat lueskelijat !

Tänään on ollut tosi kiva päivä ja ulkonakin on ollut jo ihanan keväinen ilma. On ihanaa, kun aurinko paistaa ja lämmittää oikeasti. Jopa vihreää maata on osittain näkyvissä.

Tänään oli estekisat vakkariponini Adan kanssa. Olimme menossa ratsastamaan toisen yhteisen 80cm- luokkamme. Hiukan jännitti, että jos unohdan radan, koska olin jo toisena..

Aamulla huokaisin helpotuksesta, kun kävelin tallille ja mietin, että pesin Adan jalat jo eilen vitivalkoisiksi, mutta kun astuin karsinaan, sielähän minua odotti kaksi takajalan harmaata sukkaa.. Onneksi lika oli vain pinnallista ja lähti parilla eri harjalla. Adan kamat olin myös jo pessyt edellisenä päivänä, niin nyt oli vuorossa enää Adan hännän letitys. 


Adalmina meni aamulla kuudenkympin Vivianin kanssa ja rata meni tosi kivasti ja Ada näytti olevan hyvin kuulolla. Olin itse portinavaajana kahdessa ekassa luokassa, jonka takia en voinut heti ottaa Adaa Vivianin suorituksen jälkeen.


Kohta alkoikin jo kasikympin verkka ja Ada meni paljon paremmin, kuin viimeksi kasikympin verkassa. Vasempaan kierrokseen hypättiin radan ensimmäistä estettä, joka oli normaali pysty. Ada ylitti sen leikiten. Vaihdoimme pian suuntaa ja verryttelyesteeksi vaihtui este numero neljä.. Se oli sateenkaarieste, jossa oli sateenkaarikaaret alla. Ensimmäisellä kerralla Ada jäi kauheasti kattelemaan estettä ja kielsi. Seuraavalla kerralla yritin väkisin punkea ponia esteestä läpi, mikä ei tietenkään käy päinsä. Kolmannella kerralla rauhoituin, otin ohjat käteen ja ohjasin kunnon tien rauhallisessa laukassa.. ja ponihan meni yli. Tämän jälkeen hyppäsin saman esteen vielä puhtaasti. Ennen omaa vuoroani kertasin mielessäni radan ja hyppäsin yhden esteen. Rata alkoi mielestäni kivasti ja Ada oli kuulolla. Radalla tuli hiukan ralliteltua, mutta pysyi paljon paremmin hanskassa, kuin viimeksi ja siksi olin ehkä hypyissäkin paremmin mukana. Pari tiukkaa mutkaa tuli tehtyä, mutta Ada hyppäsi kiltisti. Olen ylpeä ponista, kun oli niin nätisti. Viimeisen esteen hypättyämme saatoimme huokaista helpotuksesta: Nyt se oli ohi.. Ja ihan hyvällä ajallakin. Vein ponin talliin ja hoidin, sekä annoin sille pari namia. 
Olin just kehummassa sitä ku se hyppäs hyvi ... :___D


 Kun tulin tallista, oli luokka puolen välin paikkeilla. Kauheasti jännitin, että riittäisikö suorituksemme sijoitukseen, mutta hämmästykseni ratsukko ratsukolta kuulutettiin minun ja Adalminan perään. Kun viimeinenkin ratsukko oli suorittanut ratansa, en voinut uskoa tuloksia. Taaksemme jäi 20 ratsukkoa, olimme siis ensimmäisiä ! 


Olen todella tyytyväinen tähän, koska nämä taisivat olla viimeiset kilpailut Adalla kevään aikana. Poni oli aivan superi ja fiilis on vieläkin katossa ! ( ps. anteeksi hyppykuvien laatu, koska äitini ei osaa kuvata.. )


Tässä ylempänä siis vielä kooste verkasta & radasta...Ärsyttävä ku noi pieni..

Kisojen jälkeen lähdin treeneihin ja oli ihana t-paitakeli. Ensin oli joukkuetreenit, joissa väkersimme küria ja seuraavaksi yv-treenit, joissa teimme periksiä ja tein yv-küriani. Aurinko paistoi, oli lämmin, musiikki pauhasi ja mahtava seura kannusti taas treenaamaan. Tällaisia säitä lisää kiitos. 
 

Huomenna alkaa TET-viikkoni Prismassa Oonan kanssa. Tiistaina olisi ohjelmassa PISA- testiin osallistuminen. Skobani kotiutettiin eilen ja se on supersöpö.. myös ajotuntieni pitäisi alkaa seuraavalla viikolla.
Eipä tässä kauheasti muuta, kun että KESÄÄ ODOTELLESSA !

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi, mut vähän tyhmä lukee kun kirjotat kirjakielellä :D

Heta kirjoitti...

Kuten oon aikasemminki jo vastannut tähän samaan asiaan, nii en kirjota puhdasta kirjakieltä, mutta teen sen siksi, että tekstiä olisi selkeämpi lukea. Se vasta oliskin hirveetä luettavaa, jos joutuisi lukea jotain tällaista.. :

'' joo ja sit menin sinne ja oltii sillai et ihkuu ja sit mentii tonne ja tänne ja siin se sit oliki '' ...

Anonyymi kirjoitti...

Minkä rotuin ja kokoin toi poni on? :) + minkä merkkiin skoba sul on? :D

Heta kirjoitti...

Ada on risteytysponi ja se on 145 cm korkea. Ja mul on Punanen Piaggio Fly. (:

Anonyymi kirjoitti...

sul on tosi kiva blogi!! ja hyvä vaan että kirjotat kirjakielellä (:

Anonyymi kirjoitti...

''Se vasta oliskin hirveetä luettavaa, jos joutuisi lukea jotain tällaista.. :

'' joo ja sit menin sinne ja oltii sillai et ihkuu ja sit mentii tonne ja tänne ja siin se sit oliki '' ...''

Ei sun tolla lailla tarttis kirjottaa, ihan normaalia puhekieltä vaan :D? Olis mukavampi tätä blogiakin lukee kun teksti ei olis tyhmän kuulosta

Heta kirjoitti...

Anteeksi arvon ano, mutta en ole pakottanut sua lukemaan, vai olenko ? Ja eiköhän se ole mun oma asia, millaisella kielellä tänne asioitani rustailen. (: