perjantai 26. elokuuta 2016

Miten saada aika riittämään?


Se on kuulkaas järjestelykysymys.

Pari päivää sitten mä menin nukkumaan kymmenen aikaan, jonka jälkeen pyörin sängyssä pari tuntia stressaten hoidettavia asioita: mitä kaikkea pitäis hoitaa ja suunnitella - ja missä aikahaarukassa. Rakastan erinäisten suunnitelmien ja listojen kasausta, mutta toisinaan elämää rajoittava tekijä tuntuu olevan aika tässäkin suhteessa. Ollaanko kohta siinä pisteessä, kun mun pitää alkaa aikatauluttaa mun aikatauluttamista? Heh.

En kuitenkaan sen parinkaan tunnin mietiskelyn jälkeenkään saanut unta, joten päätin nousta takaisin ylös ja alkaa hoitaa noita juoksevia (ja miksei käveleviäkin) asioita. Tulin siihen tulokseen, että mun tän hetken tärkeimmät hoidettavat asiat voi jakaa karkeasti viiteen eri kategoriaan:

1) Reissu. Asia, jonka ansiosta lähes jokainen listalla oleva juttu tulee suunnitella kahteen kertaan, eli miten se hoidetaan ennen reissua sekä sen jälkeen. EILEN VARATTIIN LENNOT JA LOKAKUUSSA MENNÄÄN! Lokakuussa suuntana Malesian Kuala Lumpur, josta jatketaan Indonesiaan. Vielä on niin monia selvitettäviä asioita ennen matkaa. Myös hankintalista matkalle näyttää aivan liian pitkältä meikäläisen tulevaan rinkkaan.

2) Valmennusjutut. Kun toimii yksin valmentajana tällä tasolla, on asioiden tietty joustamattomuus yksi hankaloittava tekijä. Olen nyt normaalien treeniplänien (kesäkauden lopputreenit ja talven ajan treenit = mitä treenataan, missä treenataan ja miten treenataan) lisäksi organisoinut tyttöjen treenausjuttuja sille neljälle viikolle, kun en itse ole paikalla. 

3) Oma urheilu. Oi kyllä, mäkin vielä urheilen. Oon tehnyt itselleni kaksi treenisuunnitelmaa (kesäkauden loppu, talvikausi), joihin sisältyy kamppailu-urheilua, voimistelua ja toki lajitreeniä. Lisäksi on jätetty tilaa (tai niin mä aina kuvittelen) mahdolliselle kehon ja mielen nollaamiselle, yin joogalle <3. 

4) Opiskelu. Asia, joka on tässä ja nyt - koska viimeistä jaksoa viedään. Tehtävinä juttuina normaalit läksyt, isommat (yleensä esitettävät) työt ja uusintakirjoituksiin lukeminen. Kesän jälkeen on ollut hieman hankalaa taas sopeutua siihen, kuinka paljon aikaa siis _lukeminen_ viekään. Ehkä se tästä taas. Ja se urheiludiplomi! Kyllä mä senkin vielä puserran... Kunhan vaan ehdin.

5) Muut jutut. Eli...

- huomisen seinäänpotkimistapahtuma Keravalla! Jos liikutte huudeilla, niin tulkaa ihmeessä katsomaan ja osallistumaan! Mut löytää koreografiasarjasta. Jos tuutte, niin älkää kuitenkaan odottako liikoja. En oo ehtinyt vielä treenaamaan sitä mun koreoo kokonaan kertaakaan...

- Tanskan Fei coach level 1 -kurssi. Lähden ensi viikon lopuksi Tanskaan oppimaan, kuinka sitä pitäisi oikeastaan valmentaa. Ihan huippujuttu, odotan innolla! (Ei puhuta kurssiin liittyneestä säätämisestä mitään, koska asioilla on tapana järjestyä...)

- PM-kisat. Koeviikolla tietysti, mitenpä muutenkaan. No, järkkäilykysymys...

- Autokoulun viimeinen vaihe - varattu viikolle ennen lähtöäni... Ja tämä kohta ihan vaan muistuttaakseni teitä muita ''tuoreita'' ajokorttilaisia siitä, että niitä muitakin vaiheita tulee suorittaa jossain vaiheessa eniveis. Jos tunnet piston sydämessäsi, kipitäppäs varaamaan paikka joltain kurssilta hetimiten! Ei ne siitä halpene.

- omien yo-juhlien suunnittelu! Siellähän nekin siintää, joulukuussa. Paljon asioita on kuitenkin jo hoidettava ennen mun reissuani tai muuten on jo liian myöhäistä. Koska halusin kesäkuvat, on ne jo hoidettu (Kiitos Lumi<3). Lisäksi pitää varmaan tehdä jotain leipomuksia pakkaseen ennen lähtöä.

Esimakua siitä laadusta, mitä tuleman pitää...


Huhhuh. Hommaa siis riittää, eikä ainakaan tylsää ehdi tulla! Mites teillä - onko kalenteri syksylle jo buukattu? Jos sulla tuntuu olevan liikaa hommaa ja liian vähän aikaa, suosittelen kiinnittämään huomiota siihen, mikä sitä aikaa oikeasti vie (=somettaminen, hengailu, siirtymät ym.)... Koska aika kyllä riittää, jos sä tahdot niin. 

Suunnittelu on kaiken a ja o, ja muistakaas, että se on vaan järjestelykysymys.

Ei kommentteja: